Eleverna fixar välgörenhetsgala

Den 10 november bjuder de båda gymnasieeleverna Linnea Wignell och Alice Andersson in till en välgörenhetsgala för Barncancerfonden.

Linnea Wignell och Alice Andersson repar inför den föreställning som de har på eftermiddagen den 10 november.

Linnea Wignell och Alice Andersson repar inför den föreställning som de har på eftermiddagen den 10 november.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västervik2018-11-09 22:00

Tanken på den här föreställningen har funnits hos de båda eleverna under ungefär ett och ett halvt års tid. De har länge velat arrangera en föreställning där scenen är deras, där de kan framföra vilka låtar de vill, och dessutom backas upp av en orkester. Och nu är drömmen snart verklighet.

– Kulturskolans orkester med Peter Andersson ska ha en jätteeloge för att de har ställt upp, säger tjejerna, när vi träffar dem på en repetition dagen innan.

De låtar som de har längtat efter att framföra är ganska varierade, men de har det gemensamt att de är showiga. Det är låtar som kräver en lite större scen och uppbackning av en hel orkester. Linnea och Alice kompas av en orkester med 30 musiker, bestående av lärare och elever från kulturskolan.

Musiken är "allt från pop till storbandsjazz". "En välutvecklad och nyanserad föreställning" har de valt att kalla det hela.

– Det är från läroplanen. Så står det om man vill ha högre betyg, förklarar de.

Föreställningen äger rum i Västerviks Teater & Konferens. Allt överskott går till Barncancerfonden och publiken får också möjlighet att skänka pengar dit under den tid som konserten pågår.

– Cancer berör de flesta. De flesta har varit i kontakt med det, säger Linnea, angående valet av just Barncancerfonden.

Både Alice och Linnea älskar att stå på scen. De går nu sista året på musikestetiska programmet i Västervik. Linnea vill fortsätta på den inslagna vägen och satsa på en framtid i musikalbranschen, medan Alice funderar på att bli skådespelare.

Alice Andersson och Linnea Wignell har planerat för den här eftermiddagen i ett och ett halvt år.
Alice Andersson och Linnea Wignell har planerat för den här eftermiddagen i ett och ett halvt år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!