Efter succén: Mer musikfilm i ruinen

Förra året gjorde Mamma Mia-visningen succé i Stegeholms slottsruin. Även i fortsättningen kommer det bli musikfilm i ruinen under namnet Move me!.

Ronny Svensson ska vara värd och moderator under försnacket till filmerna.

Ronny Svensson ska vara värd och moderator under försnacket till filmerna.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Västervik2019-02-26 21:00

Det är Svenska Bio/Biostaden som tillsammans med Slottsholmen och Visfestivalen kommer visa musikfilm under tre kvällar i sommar, den 18, 19 och 20 juli. Så fort solen går ner kommer filmduken upp.

Det här är också precis efter Visfestivalen och ljudanläggningen finns kvar på plats. Den kan då leverera konsertljud till filmbesökarna i slottsruinen.

Den här sommaren har tre filmer valts ut. Bohemian Rhapsody, filmen om rockbandet Queen som just vunnit flera Oscars, bland annat för bästa manliga huvudroll, med Rami Malek i huvudrollen som bandets sångare Freddie Mercury. Film nummer två blir Rocketman med Taron Egerton i huvudrollen som Elton John. Rocketman har biopremiär i slutet av maj och är, enligt flera filmsajter, en av årets mest emotsedda filmer. Den tredje filmen är Ted, filmen om Ted Gärdestads liv.

– Musik är det som ska binda samman det här, säger Anna Bergman, Svenska Bio/Biostaden.

På Slottsholmen kommer det att hållas försnack inför publik med inbjudna gäster som på något sätt har en anknytning till filmerna. Ronny Svensson, filmrecensent för TV4, kommer agera värd och moderator för försnacket. Förutom att arbeta som filmrecensent har han även tävlat i tv-programmet På spåret, där han har visat sitt stora musikkunnande.

Planen är nu att Move me! ska bli ett återkommande arrangemang och förutom nya musikfilmer tittar arrangörerna även på äldre musikfilmer som de tycker håller än i dag.

– Det här är ju en drömtanke. Först får vi se hur det här faller ut, säger Anna Bergman.

Det blir musikfilm i Stegeholms slottsruin även i sommar.
Det blir musikfilm i Stegeholms slottsruin även i sommar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!