De såg balett från Moskva i Västervik

På söndagen kunde Västerviksborna för första gången se en liveföreställning med balett från Moskva hemma i Västervik. Det var uppskattat.

Ulla-Karin Nilsson, Kristina Strömer och Ingrid Runeson var några av söndagens besökare.

Ulla-Karin Nilsson, Kristina Strömer och Ingrid Runeson var några av söndagens besökare.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västervik2018-11-11 19:00

Det var en grupp förväntansfulla besökare som hade samlats i foajén på Västerviks Teater & Konferens på söndagseftermiddagen, där föreställningen "Sylfiden" strax skulle visas, direkt från Bolsjojteatern i Moskva.

En av alla som såg fram emot detta var Ulla-Karin Nilsson från Västervik, som älskar balett. Hon dansade själv i yngre dagar och tycker om att titta på balett.

Tidigare har hon sett en sådan här liveföreställning på Bornholm. Hon upplevde att det gav en bra närvarokänsla, även fast det var på distans.

– Jag tycker att det är fantastiskt roligt att Västervik också har fått den här möjligheten. Det är ett jättelyft för Västervik.

Det är Västerviks Teater & Konferens som arrangerar dessa visningar, i samarbete med Kultur på duk, den lokala Folkets hus- och parker-föreningen.

Akko Karlsson på Västerviks Teater & Konferens säger att det har varit bra intresse för dessa visningar, som nu är inne på andra året, så det blir en fortsättning.

– Den 9 december ska vi samarbeta med Länsmusiken och direktsända en spelning från Kalmar slotts innergård, berättar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!