"Squid game"-tävlande hotar att stämma Netflix

I tv-serien från 2021 fick skuldsatta personer tävla i dödliga barnlekar för att vinna pengar – och slippa förlora livet. ”Squid game: The challenge”, Netflix realitytävling som hade premiär i går, är en betydligt snällare variant.

Tävlingsprogrammet ”Squid game: The challenge” har beskrivits som världens hittills största realitytävling. Pressbild.

Tävlingsprogrammet ”Squid game: The challenge” har beskrivits som världens hittills största realitytävling. Pressbild.

Foto: Netflix

Tv2023-11-23 22:05

Inspelningarna blev dock ett tuffare äventyr än vad några av deltagarna hade föreställt sig. Två av dem hotar nu med rättsliga åtgärder mot Netflix och programmets producenter efter att ha drabbats av nedkylning och nervskador, skriver Deadline.

Enligt den brittiska advokatbyrå som representerar de två icke namngivna deltagarna var det under inspelningen av programmets öppningstävling "Rött ljus, grönt ljus", som de ådrog sig skadorna.

Tävlingen, där deltagarna ska hålla sig så stilla som möjligt för undvika uppmärksamhet från en hotfull robotdocka, spelades in i Cardington Studios, en tidigare flygbas i Bedford, samtidigt som Storbritannien drabbades av en köldknäpp.

Netflix bekräftar att tre av 456 deltagare har behövt söka läkarvård. En talesperson för produktionen säger att ingen stämningsansökan hittills har lämnats in och att de "tar de tävlandes välbefinnande på största allvar”.

Enligt en tv-recension i Variety är "Squid game: The challenge" "lika dystopisk som beroendeframkallande". Den svenska sångerskan Anna Sahlin, mer känd under artistnamnet Sahlene, är enda svenska deltagare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!