Markus får lämna "Let's dance"

Glamouröst, dramatiskt och lekfullt – temat var Broadway i kvällens "Let's dance" där fyra kvartsfinalplatser stod på spel.

Fjärde gången gillt i dansduell, i kväll fick programledaren Markus Granseth lämna "Let's dance".

Fjärde gången gillt i dansduell, i kväll fick programledaren Markus Granseth lämna "Let's dance".

Foto: Annika Berglund

Tv2022-04-30 22:43

Tävlingsfältet börjar glesna, fem par är kvar i "Let's dance" som den här veckan djupdyker i musikalerna värld. Juryn inledde med att deklarera att så här långt in i tävlingen krävs "nästan perfektion" och att det inte finns utrymme för några misstag.

Och Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving var onekligen på bättre humör den här lördagen än förra veckan. Till de inledande standarddanserna hade paren blivit tilldelade varsin musikal och uppdraget var att krydda dansen med lite ”show”.

Filip Dikmen kammade hem tre tior förra veckan och även den här kvällen golvade han juryn. Hans quick step till musik från musikalen "Cabaret" gav Ann Wilson både gåshud och tårar i ögonen och Linn Hegdals koreografi beskrevs som "magisk".

Även Marie Mandelmann, ensam kvinna kvar i tävlingen, fick beröm och höga poäng för sin rumba liksom Eric Saade för sin långsamma, graciösa och ståtliga American smooth.

Efter avklarade standarddanser var det dags för ett Broadway-battle där paren avlöste varandra till en kavalkad av olika musikalnummer. Här skulle 4, 6, 8, 10 och 12 poäng fördelas och tolvan var det Eric Saade och hans danspartner Katja Lujan Engelholm som lade beslag på med sin tolkning av "Lady Marmalade" från "Moulin Rouge".

Trots den poängmässiga fullträffen hamnade Filip Dikmen något oväntat i duellen den här veckan – vilket retade upp jurymedlemmen Tony Irving. Där fick Dikmen möta veteranen i de här sammanhangen, Markus Granseth. Den här gången tog det dock stopp för barnprogramledaren då tittarna valde att rösta kvar Dikmen i tävlingen.

Fakta: De är kvar i "Let's dance"

Eric Saade, artist

Aron Anderson, äventyrare

Marie Mandelmann, tv-personlighet

Filip Dikmen, komiker

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!