TV4 ska spara pengar

TV4 ska spara pengar och det innebär att kanalens livedesk läggs ner, rapporterar Dagens Media.

Ett dussintal personer påverkas av TV4:s sparpaket, enligt Dagens Media. Arkivbild.

Ett dussintal personer påverkas av TV4:s sparpaket, enligt Dagens Media. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tv2023-08-23 09:09

Enligt branschtidningen påverkas ett dussintal personer och personal ska flyttas till Teliaägda TV4:s sajt. Förändringen innebär färre liveinslag i programmen "Nyhetsmorgon" och "Efter fem" då liveverksamheten koncentreras till sajten.

Flera yrkeskategorier berörs av förändringarna, bland annat programledare, arbetsledare, grafiker och specialreportrar, enligt Dagens Media.

TV4 vill ännu inte gå ut med vilka delar av verksamheten som berörs.

"Som vi tidigare berättat pågår det en process som berör hela verksamheten. Det förekommer just nu mycket spekulationer och även felaktigheter, men av respekt för det arbete som pågår vill vi inte kommentera just nu", säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4, i en skriftlig kommentar till TT.

Enligt Dagens Media ska det också bli betydligt mindre i rutan med TV4:s profilerade politiska kommentator Marcus Oscarsson. Men detta motsägs av TV4.

"Marcus är och fortsätter precis som de senaste tolv åren vara politisk kommentator och kommentera all politik. Han kommer synas lika mycket i TV4 som tidigare, inte minst nu i samband med att det blir fokus på det amerikanska valet i både 'Efter fem' och 'Nyhetsmorgon'", säger TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!