Engströms exfru om tv-serien: "Personangrepp"

I nya Netflixserien "Den osannolika mördaren" spelar Robert Gustafsson den så kallade Skandiamannen, som i serien mördar Sveriges statsminister Olof Palme. Nu kommer skarp kritik mot serien från två personer som porträtteras i den.

Robert Gustafsson som "Skandiamannen" Stig Engström i "Den osannolika mördaren". Pressbild.

Robert Gustafsson som "Skandiamannen" Stig Engström i "Den osannolika mördaren". Pressbild.

Foto: Netflix

Tv2021-11-10 14:34

Stig Engströms exfru, i serien spelad av Eva Melander, säger till SVT:s "Kulturnyheterna" att hon tycker det är ett personangrepp att porträtteras i den.

– Att använda mitt namn. I en historia som är 36 år gammal. Det är ju absurt. Jag tycker i alla fall att de har gjort ett väldigt stort fel, säger hon.

Även Ulrika Glaser Rydberg, som har kallats "vapensamlarens dotter", porträtteras i serien och är mycket kritisk till både skildringen av hennes far, av Stig Engström samt av exfrun.

– Hans fru framställs som medskyldig i det här porträttet. I min värld – och jag hoppas i många andras – framstår det som helt absurt. Förutom att jag rent formellt kan tycka att det nästan är kriminellt att utpeka henne, säger hon till SVT.

I ett mejl till SVT understryker Netflix att serien baseras på Thomas Pettersson bok "Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme" och gör inte anspråk på att presentera en lösning på Palmemordet.

Rättat: I en tidigare version av texten hade ett "inte" fallit bort i beskrivningen av Netflix svar till SVT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!