Emil Eriksson fick lämna "Idol"

“Idol”-äventyret är över för Emil Eriksson. Hans tolkning av Eva Dahlgrens "Vem tänder stjärnorna?" gick inte hem hos tittarna.

Emil Eriksson, 21, tvingades lämna "Idol". Arkivbild.

Emil Eriksson, 21, tvingades lämna "Idol". Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Tv2023-10-20 18:26

Temat för den tredje fredagsfinalen var “Sveriges bästa låtar”, vilket innebar att idolerna skulle tolka och framföra svenska låtar som har prisbelönats.

Ett framförande som fick fina lovord från juryn var 17-åriga Saga Ludvigssons tolkning av Zara Larssons “Lush Life”.

– Hade jag varit ett skivbolag och skulle satsa pengarna på en person i det här gänget, så skulle jag ha satsat alla mina pengar på dig, sade jurymedlemmen Katia Mosally.

Även Isak Uddström, med sin tolkning av Miriam Bryants "Ett sista glas", hyllades stort.

"Jättetråkigt"

Desto tuffare var kvällen för Emil Eriksson och Antranik Khantarashian. Deras versioner av “Vem tänder stjärnorna?” av Eva Dahlgren respektive “Black Car” av Miriam Bryant gick inte hem hos tittarna, vilket resulterade i att de låg sämst till när tittarrösterna hade summerats.

Till slut stod det klart att 21-åriga Emil Eriksson från Stockholm får lämna programmet sedan han inte heller räddats av juryns så kallade livboj.

– Det är jättetråkigt att det tar slut, men jag är jättestolt över det jag har gjort, sade Emil Eriksson.

Lasse Berghagen hyllades

Under fredagens program passade “Idol” även på att hylla den folkkäre artisten Lasse Berghagen som på torsdagen avled, 78 år gammal.

Husbandet spelade ett stycke av en hans mest klassiska låtar “En kväll i juni”, samtidigt som programledaren Pär Lernström vände sig mot kameran och sade:

– Lasse, du var en förebild – oavsett om vi talar om programlederi, artisteri eller ren och skär medmänsklighet. Vi saknar dig – men din musik, den har vi för alltid.

En förändring jämfört med tidigare fredagsfinaler var att Amie Bramme Sey, som vanligtvis är sidekick till Pär Lernström, saknades. Hon missade kvällens program på grund av sjukdom och ersattes av David Sundin.

“Det känns väldigt tråkigt att missa kvällens sändning. Jag kommer att titta hemifrån soffan och önskar alla idoler stort lycka till i kväll. Jag är säker på att David kommer göra ett utmärkt jobb vid Pärs sida", sade Amie Bramme Sey i en kommentar inför programmet.

Lasse Berghagen avled på torsdagen efter en tids sjukdom och hyllades i kvällens "Idol". Arkivbild.
Lasse Berghagen avled på torsdagen efter en tids sjukdom och hyllades i kvällens "Idol". Arkivbild.
Fakta: De är kvar i "Idol"

Cimberly Wanyonyi, 18, Skellefteå

Tilda Vodusek, 18, Umeå

Saga Ludvigsson, 17, Örby

Isak Uddström, 19, Piteå

Antranik Khantarashian, 19, Södertälje

Jordan Rawling, 24, Stockholm/Belfast

Simon Näslund, 23, Stockholm

Olivia Aliotti, 16, Stockholm

Louisa Hoxha, 16, Uppsala

Källa: TV4

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!