Doktor Mouna får lämna "Let's dance"

Temat är 1990-tal och nostalgin flödar när "Let's dance" har hunnit halvvägs in i säsongen. För Filip Dikmen, som höll på att åka ur programmet förra veckan, slutade kvällen med årets första fullpoängare. Doktor Mouna fick lämna.

"Let's dance" bjöd på 90-talstema och en duell mellan två kända pojk- respektive flickband. Pressbild.

"Let's dance" bjöd på 90-talstema och en duell mellan två kända pojk- respektive flickband. Pressbild.

Foto: TV4

Tv2022-04-23 22:46

Juryn har skruvat upp förväntningarna ett snäpp med sex par kvar i tävlingen. Nu ska hållning, balans, kroppskontroll, koordination, timing och tempoväxlingar sitta i det närmaste perfekt.

Men med undantag av Filip Dikmens jive, som inhöstade tre tior från juryn, var Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving inte överdrivet imponerade av kvällens framföranden.

För första gången skulle paren också dansa två danser. Efter genomförd standarddans var det dags för ett "gruppbattle" där Backstreet Boys mötte Spice Girls.

– Vi har bedömt kreativiteten, hur de utnyttjat musiken, samspelet och hur många "90-tals moves" de använde, sade juryns ordförande Tony Irving.

Efter en stunds överläggning var juryn överens om att det var pojkbandsgruppen, bestående av Eric Saade, Mouna Esmaeilzadeh och Filip Dikmen, som lyckats bäst, vilket betydde 12 extra poäng som de tre dansparen fick dela på.

När juryns poäng räknats ihop med tittarrösterna var det till slut Markus Granseth som för tredje gången hamnade i duell där han fick möta doktor Mouna – som också hon hängt på fallrepet tidigare.

Duellen avgörs enbart av tittarröster och dem fick Markus Granseth flest av för sin American smooth till tonerna av Roxettes ”Joyride”. Det betyder att det var hjärnforskaren och tv-profilen Mouna Esmaeilzadeh som fick lämna "Let's dance".

Filip Dikmen tog revansch från förra veckans bottennapp och slog till med full pott. Pressbild.
Filip Dikmen tog revansch från förra veckans bottennapp och slog till med full pott. Pressbild.
Fakta: De är kvar i "Let's dance"

Eric Saade, artist

Aron Anderson, äventyrare

Marie Mandelmann, tv-personlighet

Filip Dikmen, komiker

Markus Granseth, programledare

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!