Fullsatt och nästan slutsålt

Fullsatt. Nästan alla sju föreställningar slutsålda. Men innan premiären av En välrostad böna i Knastorp var det lite väl spännande.

"Jag älskar sån här konst, där man direkt kan se vad det föreställer!"

"Jag älskar sån här konst, där man direkt kan se vad det föreställer!"

Foto: privat

Tuna2018-07-30 11:24

– En rysare. Vi hade åskoväder och regn, och bestämde oss att köra så sent som en timme innan, säger Kicki Willysson.

Det är tredje sommaren med kulturkafé i Knastorp och nu tycker Kicki Willysson och Tord Johansson att formen satt sig.

– Första året bara körde vi. Det tar ett tag innan man hittar detaljer och helhet och nu har vi gjort det. Jag är så nöjd. Att det blivit så bra är tack vare att vi får fantastisk hjälp av alla, grannar, gäster, vänner och familj, säger Kicki Willysson.

I helgen var det premiär på enaktaren ”En välrostad böna i Knastorp”, där Tord Johansson går loss med full inlevelse i ett ”kafferep” med underhållande kaffekunskap, anekdoter och improvisation.

Kaffe är temat, rakt igenom.

– Vi har en handduksinstallation och visar också hemvävda förkläden. Textilier som är helt fantastiska att titta på och ger en fin inramning.

Att åska och skurar drog fram över Tuna och Knastorp bara timmarna innan premiären gjorde förstås det hela lite onödigt laddat.

– Men det slutade regna och klockan fem var det bara att torka av borden och sätta igång. Det gick väldigt bra och det är jätteroligt att det är sånt tryck – nu har vi bara ett fåtal biljetter kvar till fredag och lördag.

Kicki Willysson och Tord Johansson försöker också bredda konceptet i Knastorp.

– Tanken är att hitta något för alla. Nyligen hade vi poesi med gatupoeter, som ju är något helt annat och nästa vecka har vi bokrelease med en debutant, Lena Runadotter. Vi har ju också en hel del musik. Här ska vara något i stil med Moa Martinsons torp, där kulturpersonligheter samlades. Tanken är att vi ska ha både det folkliga, det originella och det flashiga och moderna.

Hemvävda förkläden och handdukar av Sigrid Öst och Ulla-Britt Norlander.
Hemvävda förkläden och handdukar av Sigrid Öst och Ulla-Britt Norlander.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!