De vill bli ett "kulturens Mecka"

Tjustbygdens konstförening söker marknadsföringsbidrag från kommunstyrelsen. Föreningen vill växa och anordna fler aktiviteter framöver.

Sven-Erik Gustafsson, utställningsansvarig, och Björn Gunnarsson, ordförande, har stora ambitioner för Tjustbygdens konstförening. Målet är 1 000 medlemmar år 2020.

Sven-Erik Gustafsson, utställningsansvarig, och Björn Gunnarsson, ordförande, har stora ambitioner för Tjustbygdens konstförening. Målet är 1 000 medlemmar år 2020.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Tjust2018-10-16 11:30

Tjustbygdens konstförening har en vision om att kommunen ska bli ett ”kulturens Mecka” och ett kulturellt resmål.

I en skrivelse till kommunstyrelsen söker föreningen marknadsföringsbidrag för åren 2019 och 2020 om totalt 326 000 kronor.

– Vi vill framhäva kulturen som en viktig plattform för samhällsutövande i Västerviks kommun och göra Tjustbygdens konstförening till en spelare på konstens område, säger Björn Gunnarsson, föreningens ordförande.

Konstföreningen har målsättningen att öka antalet medlemmar. Just nu ligger medlemsantalet på knappt 600, målet är 1 000 medlemmar år 2020.

– För att nå dit behöver vi marknadsföra oss på ett bättre sätt. Fler medlemmar är inte ett självändamål, men det blir en styrka för föreningen. Det blir lättare att få sponsring och om vi är fler blir det lättare att få hit de mest kända föreläsarna i landet.

Föreningen har flera idéer om hur verksamheten kan utvecklas, ett medlemskap ska ge mycket i utbyte. En av visionerna är att anordna barn- och ungdomsaktiviteter. I framtiden finns tankar om att bland annat bjuda in skolklasser att ställa ut i föreningens galleri.

Det finns redan nu planer på att anordna seminarier, symposier eller workshops om olika konstinriktningar med professionella föreläsare och för detta har konstföreningen beviljats bidrag av Sparbanksstiftelsen.

– Det är inte så att vi gnölar, vi har fått medel, men nu vill vi ta föreningens arbete ytterligare ett steg framåt, säger Björn Gunnarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!