Veckans film och serier – Knyckertz på bio

2021 års julfavoriter Knyckertz kommer på bio och det är dags för årets julkalender som väcker "Trolltider" till liv. Här är veckans filmer och serier.

Jason Isaacs som Cary Grant i "Archie". Pressbild.

Jason Isaacs som Cary Grant i "Archie". Pressbild.

Foto: Matt Squire

Nöje2023-11-29 08:09

FILM (premiär 1/12).

" Knyckertz och snutjakten ".

Den tjuvaktiga familjen Knyckertz, med David Sundin som pappa Bove, var julkalender 2021 och nu kommer en uppföljare på bio. Nina Zanjani har ersatt Gizem Erdogan som mamma Knyckertz i den här historien om familjen som har så himla svårt att leva hederligt. Hur är det egentligen med hunden Snuten? Det är sonen Tures bästa vän, men är hunden stulen? Måste de lämna tillbaka den, eller kan de använda Snuten för att genomföra sin nästa kupp?

" Priscilla ".

Efter Baz Luhrmanns film "Elvis" från i fjol berättar Sofia Coppola historien från andra sidan, med Priscilla Presley i fokus. Hon var 14 år när rockkungen fick syn på henne på en militärbas i Tyskland. Det blev inte ett okomplicerat förhållande. Filmen kommer med lite kontrovers i bagaget eftersom skildringen av Elvis kritiserades av Priscillas och hans dotter Lisa Marie Presley innan hon dog i januari i år.

" Reality ".

Tv-serierna "Euphoria" och "The white lotus" har gjort Sydney Sweeney till en av de största unga stjärnorna i Hollywood just nu. Här gör Sweeney en rejält oglamourös roll som Reality Winner, en tolk inom underrättelsetjänsten som anklagas för att ha läckt hemliga uppgifter.

Övriga premiärer:

"100 årstider".

Svensk film av Giovanni Bucchieri som blandar dokumentärt material och spelfilm för att skildra en 25 år lång kärlekshistoria.

"Amina".

Ahmed Abdullahi regisserar det svenska dramat som utspelas i MMA-miljö. Amina (Nimco Ahmed Ali) kämpar både i oktagonen och som förälder.

"Thanksgiving".

Patrick Dempsey och Addison Rae spelar huvudrollerna i skräckfilm där en mystisk thanksgivinginspirerad mördare terroriserar en stad.

TV/STRÖMMAT

" Trolltider – legenden om Bergatrollet " (1/12, SVT).

För många är "Trolltider" (från 1979 och med repris 1985) den ultimata julkalendern. Nu är det dags för nästa generation att förtrollas när SVT använder "universumet" från originalet för en ny berättelse. Kjell Bergqvist, Malte Gårdinger, Nour El Refai och Henrik Dorsin syns i birollerna, men det är barnen Saga (Matilda Gross) och Love (Ossian Skarsgård) som står i fokus.

Det är lugn och ro i Norden tills en människa hittar stenen som håller det onda bergatrollet sovande. Människobarnet Saga och trollet Love slår sig samman för att hindra honom från att ta över världen igen.

" My life with the Walter Boys " (7/12, Netflix).

När 15-åriga Jackies (Nikki Rodriguez) föräldrar dör får hon flytta till mammans bästa vän Katherine (Sarah Rafferty från "Suits"), som bor i Colorado. Vips måste hon byta storstad mot land och får en ny familj, nya skolkamrater och ett helt nytt liv.

" Archie " (7/12, Britbox)

Cary Grant var en av 1900-talets allra största Hollywoodstjärnor, men hela hans persona var ett påhitt. Den glamouröse idolen föddes som fattige Archie Leach i England och fick hjälp av filmbolagen att bygga upp sin image i USA. Jason Isaacs spelar ikonen i den här miniserien i fyra delar.

"Bridge and tunnel" (5/12, Viaplay).

Dramaserie producerad av Edward Burns om ungdomar från Long Island som drömmer om karriär och framgång inne på Manhattan i 1980-talets New York.

"Blood coast" (6/12, Netflix).

Actionspäckad fransk kriminalserie om en grupp poliser som försöker hålla den omfattande brottsligheten stången i Marseille.

2021 års julkalender får en fortsättning på bio i "Knyckertz och snutjakten". Pressbild.
2021 års julkalender får en fortsättning på bio i "Knyckertz och snutjakten". Pressbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!