Pernilla Wahlgren gör tv av husdrömmen

Hon byggde sin drömvilla pĂ„ en odrömmig tomt. Nu blir Pernilla Wahlgrens husresa tv. –Den hĂ€r gĂ„ngen ska huset, inte jag, stĂ„ i fokus, sĂ€ger hon.

Pernilla Wahlgrens husdrömmar fÄr plats i ett eget tv-program.

Pernilla Wahlgrens husdrömmar fÄr plats i ett eget tv-program.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Nöje2023-04-25 06:00

Den som följer "Wahlgrens vĂ€rld" Ă€r förmodligen vĂ€l medveten om att Pernilla Wahlgren har köpt en bergig tomt pĂ„ Lidingö utanför Stockholm dĂ€r hon har byggt sitt drömhus. Den intresserade har Ă€ven kunnat följa en del av byggets glĂ€djeĂ€mnen och vedermödor via Instagramkontot "Villa Wahlgren" – husets namn som nu ocksĂ„ Ă€r titeln pĂ„ ett nytt tv-program om bygget.

Följa processen

I fyra delar kan tittarna följa husresan frÄn första spadtaget till inflyttningsfesten, och idén om att göra tv om processen kom frÄn Wahlgren sjÀlv.

– Hus-, inrednings- och matprogram Ă€r det som jag sjĂ€lv Ă€lskar och tittar pĂ„. Och eftersom jag Ă€ndĂ„ hade ett kamerateam runt mig som filmade "Wahlgrens vĂ€rld" tĂ€nkte jag att det kunde vara en bra idĂ© att tittarna skulle fĂ„ följa precis hela processen, sĂ€ger hon.

Det var dock viktigt för Wahlgren att "Villa Wahlgren" skulle skilja sig frÄn hennes andra realityserie. HÀr ska huset och bygget stÄ i centrum, inte personen Wahlgren.

– "Wahlgrens vĂ€rld" Ă€r ju ett rent feelgood-program. I det nya programmet ska fokus inte vara pĂ„ mig som person, och jag ville verkligen att det skulle vara seriöst och informativt utan att jag spelade pajas, sĂ€ger hon.

VÀljer sjÀlv

I programmet medverkar den namnkunnige arkitekten Thomas Sandell, som tycker till om de val Wahlgren har gjort nÀr det gÀller allt frÄn hustyp till inredningslösningar.

Och det Àr inte alltid han hÄller med henne.

– Ibland kunde jag ju fĂ„ lite panik, som nĂ€r han sade att jag hade valt hel fel hustyp till den hĂ€r omöjliga, bergiga tomten. Att jag kanske skulle ha byggt ett souterrĂ€nghus i stĂ€llet. Jag har tagit till mig av hans rĂ„d, men Ă€ndĂ„ gjort som jag sjĂ€lv vill (skratt).

Pernilla Wahlgren tror dels att de trogna "Wahlgrens vÀrld"-tittarna kommer att ha behÄllning av "Villa Wahlgren", men kanske framför allt de som Àr allmÀnt intresserade av husbyggen, arkitektur och inredning.

– Man kan ju fĂ„ tips och inspiration Ă€ven om man kanske "bara" ska renovera en lĂ€genhet. Alla kan ju förstĂ„s inte köpa en tomt och smĂ€lla upp ett nytt hus, Ă€ven om tomterna Ă€r billigare pĂ„ landet Ă€n pĂ„ Lidingö.

"Villa Wahlgren" har premiÀr pÄ Kanal 5 och Discovery+ den 26 april.

Arkitekten Thomas Sandell försöker ge Pernilla Wahlgren rÄd kring husbygget.
Arkitekten Thomas Sandell försöker ge Pernilla Wahlgren rÄd kring husbygget.
Fakta: Pernilla Wahlgren

Ålder: 55 Ă„r.

Yrke: Artist, skÄdespelare, podcastprofil.

Bakgrund i urval: Fick titelrollen i musikalen "Annie" som elvaÄring och har sedan dess spelat i en lÄng rad musikaler och teateruppsÀttningar.

SlÀppte sitt sjÀlvbetitlade debutalbum 1985 och kom pÄ fjÀrde plats i Melodifestivalen med hitlÄten "Piccadilly Circus" samma Är.

Satte upp den egna scenshowen "Kort, glad och tacksam" 2019 och uppföljaren "Pernilla Wahlgren har hybris" hade premiÀr Äret dÀrpÄ.

Är huvudperson i realityserien "Wahlgrens vĂ€rld" samt driver podden "Wahlgren och Wistam" tillsammans med Sofia Wistam.

Är i sommar ny programledare för "AllsĂ„ng pĂ„ Skansen" i SVT.

Aktuell: Med realityserien "Villa Wahlgren" i Kanal 5.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!