Nya avslöjanden om Depardieu chockar Frankrike

Det stormar runt Frankrikes mest internationellt kände skådespelare Gérard Depardieu. En fransk tv-dokumentär avslöjar honom med grovt sexistiskt språk och trakasserier mot kvinnor.

Gérard Depardieu trendar i Frankrike efter dokumentären "The fall of an ogre."

Gérard Depardieu trendar i Frankrike efter dokumentären "The fall of an ogre."

Foto: Thibault Camus/AP/TT

Nöje2023-12-09 11:19

I den franska tv-dokumentären "The fall of an ogre", (ungefär "En jättes fall") från tidigare i veckan visas tidigare okända inspelningar med Depardieu, skriver Le Monde. Bilderna kommer bland annat från en vistelse i Nordkorea, dit han var inbjuden för att fira landets 70-årsdag 2018.

Inspelningar visar hur fransmannen ger kvinnor olika sexistiska tillmälen, utstöter brunstiga läten och oupphörligen sexuellt trakasserar sin tolk. På besök i en ridhall säger han att kvinnor älskar att rida för den sexuella njutningens skull: "De gnider klitoris mot sadeln. De njuter enormt. De är såna slynor".

Politiker och filmpersoner tar nu aktivt avstånd från en av Frankrikes största, enligt flera franska medier. En av dem är Fabien Onteniente, regissör till filmen "Disco" med Depardieu från 2007.

Onteniente uppger att han, efter att ha sett dokumentären, aldrig tänker arbeta med skådespelaren igen. I dokumentären uppger skådespelaren Hélène Darras också att hon blev trakasserad av Depardieu under inspelningen av "Disco" .

"Det går inte att blunda för den här typen av oacceptabelt beteende," säger Onteniente enligt The Guardian.

Depardieu, känd från filmer som "Cyrano de Bergerac" och "Gifta på låtsas," har tidigare anklagats av minst ett dussintal kvinnor för att ha utsatt dem för sexuellt våld. En polisutredning är inledd mot honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om