Greta Thunberg på scen med Håkan Hellström

Greta Thunberg och fyra andra klimataktivister ställde sig under fredagskvällen på scenen med Håkan Hellström, under hans konsert på Ullevi.

Greta Thunberg har framträtt på flera olika musikkonserter för att nå ut med sitt budskap om klimatet. Arkivbild.

Greta Thunberg har framträtt på flera olika musikkonserter för att nå ut med sitt budskap om klimatet. Arkivbild.

Foto: Joel C Ryan

Nöje2022-08-27 07:28

”Vi gör detta för att vi måste utnyttja varje plattform vi får för att uppmärksamma om klimatkrisen”, säger Greta Thunberg om sin medverkan på konserten, enligt DN.

I talet på Ullevi sade aktivisterna bland annat: "Vi kan fortfarande undvika en klimatkatastrof. Vi kan fortfarande uppnå en rättvis värld där vi prioriterar människor före kortsiktig vinst. Det här är möjligt om alla delar av samhället går ihop och gemensamt pressar makthavare." Sedan framförde Håkan Hellström och Greta Thunberg låten “Tillsammans i mörker”, med körande klimataktivister.

Den globala ungdomsrörelsen Fridays For Future har skolstrejkat i nästan fyra års tid och genom initiativet Climate live använder de nu musikscener för att mobilisera fler.

Den 16-åriga klimataktivisten Leonora Hermann säger i ett pressmeddelande:

"Sedan starten förra året har över 30 av Sveriges största artister ställt sig bakom den här kampen och eftersom musik har en enorm makt att förena människor så är det ovärderligt att få den här plattformen tillsammans med Håkan Hellström."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!