Carina och Erik Berg har blivit med fotbollslag

Efter "Bergs drömkåk" och "Var fan är storken?" är Carina och Erik Berg tillbaka med ett nytt program. I "Bergs superlag" ska de ta fotbollslaget Panthers till SM. –De har hjälpt mig att älska den här sporten på nytt, säger Erik Berg.

Erik och Carina Berg. Pressbild.

Erik och Carina Berg. Pressbild.

Foto: Margareta Bloom Sandebaeck

Nöje2021-10-27 06:00

Carina och Erik Berg fick upp ögonen för Panthers, ett fotbollslag med spelare i vitt skilda åldrar och med olika funktionsvariationer, när de såg dem lira under en uppvisningsmatch. I nya programmet "Bergs superlag" ska de försöka ta laget till SM i parafotboll.

– När vi såg dem på uppvisningsmatchen kände vi bara: "Shit, vilken glädje!? Vilken otrolig grej att se det här laget spela fotboll!" Både jag och Carina blev helt kära i laget där och då, och jag kände på en gång att jag skulle vilja bli deras tränare, säger Erik Berg.

Fel tajming

Han ringde upp Djurgårdens styrelse som uppskattade hans engagemang, men tajmningen var inte rätt eftersom Erik Berg fortfarande var aktiv som proffsfotbollsspelare. Men när karriären avslutades på grund av en knäskada var Panthers det första han tänkte på.

– Alltså, det var ju tur att Eriks knän pajade. Jag har förstått att det ofta är förknippat med separationsångest och sorg att avsluta en proffskarriär, eftersom man inte längre kan göra det man älskar. Men det tog väl ett dygn innan leendet var tillbaka på Eriks läppar, och det var ju för att vi hade träffat det här gänget, säger Carina Berg.

I "Bergs superlag" får tittarna följa med på träningar och matcher, men får också en inblick i spelarnas liv och drömmar. För Erik och Carina Berg var det viktigt att verkligen lära känna spelarna av flera skäl:

– Ur ett rent egoistiskt perspektiv så ville vi lära känna dem utanför planen för vår egen skull. Och om Erik nu ska axla det här och leda dem hela vägen till SM så är det ju viktigt att veta vilka vi har att göra med och få ett bra socialt samspel även utanför planen, för då blir det också bättre fotboll, säger Carina Berg.

Vänner för livet

Makarna Bergs liv består nu ofta av att umgås och prata med spelarna även utanför träningarna. De fikar, ringer på Facetime och spelar Fifa ihop, till exempel. Kort sagt har de fått ett gäng helt nya kompisar.

– Det här var ju inte ett tv-program från början – det började med att Erik ville träna laget och att jag ville vara med så mycket jag kunde. Programmet kom liksom på köpet. Vi har fått 28 nya vänner, och många av dem hoppas och tror vi är vänner för livet, säger Carina Berg.

För Erik Berg har också en nyvunnen kärlek till fotboll kommit med på köpet.

– Det har blivit så tydligt för mig att jag saknade den här genuina kärleken till sporten. Den glöms lätt bort när man har kniven på strupen för resultat och att vinna ligor och sådant. Jag är så glad att gänget har hjälpt mig att älska den här sporten på nytt, säger han.

"Bergs superlag" har premiär den 28 oktober på Kanal 5 och Discovery+.

Erik Berg är ny tränare för fotbollslaget Panthers i nya serien "Bergs superlag". Pressbild.
Erik Berg är ny tränare för fotbollslaget Panthers i nya serien "Bergs superlag". Pressbild.
Fakta: Panthers

Laget är en del av Djurgårdens IF Handikappfotbollsförening och startade sin verksamhet 1997.

Här är alla spelarna i laget: Timmy Bertilsson, Karin Ahlinder-Magnusson, Nils Forsberg, Ali Abdulsalam, Theo Tomingas Näf, Anna Hellgren, Joel Brar, Ernst Cederholm, Amina Mokhtari, Andreas Dacke, Christer Holmlund, Edvin Juhlin, Emil Edling, Eric Hindbeck Dourén, Erik Hedman, Yersayan Orozbayev, Fabian Reyes Cruz, Fredrik Karlsson, Ingemar Höglund, Joakim Jarnhamre, Johan Tesch, Klas Rudolfsson, Max Dahlin, Niklas Hjelmvik, Oskar Olsson, Paulos Negusse Ougbe, Teodor Ekman och Yahan Faarax.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!