Tommy Körberg på sjukhus – ställer in turné

Tommy Körberg ställer in sin sommarturné på grund av sjukdom. Han är just nu inlagd på sjukhus.

Tommy Körberg ställer in sin sommarturné. Arkivbild.

Tommy Körberg ställer in sin sommarturné. Arkivbild.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Musik2023-07-19 11:09

”Tyvärr kommer det inte att vara möjligt för mig att slutföra turnén då jag har fått tillbaka en elakartad bakterie som den här gången satt sig på ryggen och skapar akut ryggsmärta. Jag är nu inlagd på sjukhus för utredning och behandling”, säger han i ett pressmeddelande.

Med turnén "Grand finale" vill Körberg sammanfatta sin karriär – och låta publiken följa med bakom kulisserna i hans händelserika liv.

"Tråkigt för publiken"

"Det smärtar mig oerhört att behöva ställa in min sommarturné 'Grand Finale' och göra min publik besviken", säger Tommy Körberg i pressmeddelandet.

– Det är ett antal tusen biljetter sålda till föreställningarna, så det är klart att det är tråkigt för publiken. Men alla vi runt omkring honom hoppas först och främst att Tommy ska bli frisk snart, säger Anders Westin, Tommy Körbergs presskontakt, till TT.

Tommy Körberg har haft problem med hälsan de senaste åren. Under 2020 drabbades han först av covid-19, och låg sedan på sjukhus flera månader med hjärtproblem. En streptokockbakterie attackerade två av hans hjärtklaffar samt insidan av hjärtat.

– Jag kände mig lite trött och gjorde lite prover, och de sa: ”Du ska in på akuten direkt bara, dina värden är helt värdelösa”. Då visade det sig att det var långt gånget och hjärtat hade svårt att uppföra sig som det skulle, har han tidigare berättat i "Malou efter tio".

Kan återlösas

Tidigare i juli ställde Tommy Körberg sina konserter i Kristianstad, Båstad och Kalmar till följd av akuta ryggproblem.

Den numera 75-årige artisten slog igenom 1968 med albumet "Nature boy" och har därefter varit en konstant i den svenska musik- och nöjesvärlden.

Turnén flyttas fram till 2024 och redan köpta biljetter gäller för nästa års turné, men kan även återlösas.

Konserterna som ställs in är: Dalhalla 20/7, Docksta 21/7, Kungsbacka 28/7, Karlstad 29/7, Lidköping 30/7, Vagnhärad 3/8, Uppsala 4/8, Uppsala 5/8, Huskvarna 5/8, Luleå 11/8, Umeå 12/8, Stockholm 23/8, Västerås 26/8.

Fakta: Tommy Körberg

Sångaren och skådespelaren Tommy Körberg är född 1948.

Han slog igenom 1965 i popgruppen Maniacs. Senare i Tom & Mick. Sjöng även jazzrock i Solar Plexus och Made in Sweden parallellt med solokarriär som gått från pop och jazz till schlager, visa, revy och musikaler.

Hann vann Melodifestivalen 1969 ("Judy min vän") och 1988 ("Stad i ljus"). På musikalscenen har han sjungit bland annat i "Chess" och i "Sound of music" mot Carola.

Körberg har belönats med bland annat två Grammis, Cornelis Vreeswijk-stipendiet, Karamelodiktstipendiet och tilldelades även 2022 den kungliga medaljen Litteris et Artibus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!