"Idol"-Herman: Jag måste öva på pokeransiktet

Herman Silow hängde löst för första gången i förra veckans fredagsfinal i "Idol". Med den erfarenheten i bagaget vet han vad han måste jobba på för att hänga med ända in i mål. –Jag måste bli bättre på att det inte ska synas om jag tycker att någonting är lite mindre roligt.

Herman Silow

Herman Silow

Foto: Anders Wiklund/TT

Musik2020-11-05 14:55

Herman Silow: Glad, självsäker, "spretig" (Hermans ord). Det har varit "Idol"-deltagarens grundbult under hösten. Hans vågade låtval – Prince, Bee Gees, Beyoncé – och bubbliga leverans har smittat av sig, på juryn och på tittarna.

Men förra veckan var förtrollningen hotande nära att upplösas. Efter att ha sjungit Maroon 5-låten "This love" stod Silow plötsligt i kylan tillsammans med Niklas Hultberg, som i slutänden fick respass.

"Inte vass"

Det blev både en livlina och en varningsklocka.

– Det var inte så oväntat, jag misstänkte att jag kanske skulle hänga löst. Jag var inte vass, jag tyckte nog att jag kanske förtjänade att åka i fredags, säger Herman Silow.

Utlåtandet efter hans självrannsakan lyder: Jobba på pokeransiktet. Visa dem inte när du vantrivs.

– Jag måste öva på entusiasmen inför sådant jag inte har valt till 100 procent. Så är det ju i livet, man får inte välja allt. Men jag kan inte dölja när jag inte tycker att någonting är kul.

Återkomsten

Därför kommer temat i veckans fredagsfinal lägligt. Deltagarna ska "tillbaka till början", det vill säga sjunga låtarna som tog dem vidare från auditionsturnén. I Herman Silows fall innebär det att han återigen ska sjunga den egenskrivna låten "Older", och han flaggar för "den riktiga Hermans" återkomst.

– Ofta behöver jag anpassa låtarna till hur jag sjunger, men det här är ju min låt från början. Det är superskönt, jag känner verkligen att jag får vara i mitt esse, säger han.

– Det är ju jag som ska sjunga den bäst, tänker jag, hoppas jag i alla fall. Oavsett så menar jag den till 100 procent.

Efter flirten med sortin förra veckan konfronterades Silow också med insikten om att han känner sig nöjd med "Idol"-äventyret, oavsett hur det går framöver.

– Det vore kul att få fortsätta köra, men också kul att få åka ur. Jag har roliga saker att ägna mig åt utanför "Idol"-bubblan också. Jag kommer att hänga löst fler gånger. Så är det bara.

TT: I livet eller i "Idol"?

– Både och. Ibland är man bara en av de två sämsta.

Fakta: Fredagsfinalen

Caspar Camitz: "Cold train" (egenskriven låt)

Ella Hedström: "Eloise" (Arvingarna)

Herman Silow: "Older" (egenskriven låt)

Nadja Holm: "Something's got a hold on me" (Christina Aguilera)

Nova Luther: "Runnin'" (Naughty Boy featuring Beyoncé)

Paulina Pancenkov "Bang bang" (Ariana Grande, Jessie J, Nicki Minaj)

Simon Karlsson: "Crossing the waters" (egenskriven låt)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om