Kajsa Ekis Ekman jobbar på som chefredaktör

Syndikalisternas tidning Arbetarens nya chefredaktör Kajsa Ekis Ekman har börjat ta itu med sina arbetsuppgifter – trots turbulensen kring utnämningen, berättar hon för tidningen Journalisten.

Kajsa Ekis Ekman. Arkivbild.

Kajsa Ekis Ekman. Arkivbild.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Medier2022-08-31 12:34

– Naturligtvis är jag på redaktionen, det är en självklarhet när man har en anställning. Jag har redan beställt texter från ett antal skribenter i Sverige, Chile och andra länder samt gjort upp en skiss på hur arbetarbloggen ska fungera, säger hon till Journalisten.

Det var förra veckan storbråk bröt ut på Arbetaren och inom fackförbundet SAC. Anställda har varslats sedan de protesterat mot nya chefredaktören, styrelsen för ägarbolaget har avgått och i helgen sparkades fack-vd:n Thomas Karlsson.

– Jag har inget med det att göra och det är inget jag beslutat om. Generellt sett så tycker jag att det är schysstare, om man inte känner en människa och inte vet hur hon är som arbetskamrat eller chef, att ge personen en chans, säger Ekman.

På sistone har journalisten, författaren och vänsterdebattören Ekman kritiserats för ställningstaganden som beskyllts för att vara Putinvänliga och transfobiska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!