"Vi barn från Bahnhof Zoo" görs i ny version

En ny version av filmen "Vi barn från Bahnhof Zoo" är på väg till Viaplay. Dramaserien i åtta avsnitt följer samma huvudperson som originalet, Christiane F, och utspelar sig i ett tidlöst Berlin.

"Vi barn från Bahnhof Zoo" kommer som dramaserie till Viaplay. Pressbild.

"Vi barn från Bahnhof Zoo" kommer som dramaserie till Viaplay. Pressbild.

Foto: Viaplay

Kultur och Nöje2020-12-18 07:10

"Vi barn från Bahnhof Zoo" är en helt ny tolkning av historien, med manus av "Weissensee"-manusförfattaren Annette Hess och regi av Philipp Kadelbach ("Generation war").

Serien är gjord direkt för Viaplay och följer den unga Christianes sökande efter ett sammanhang i Berlin, där hon blir vän med ett tonårsgäng som hänger kring hållplatsen Zoologischer Garten i Västberlin. Huvudrollen spelas av Jana McKinnon och i övriga roller syns Lea Drinda, Jeremias Meyer, Michelangelo Fortuzzi, Lena Urzendowsky och Bruno Alexander.

"Christiane F är en legend. Alla associerar något till hennes namn, alla har en åsikt. På det tidiga 80-talet öppnade Uli Edels ikoniska film en spricka in till ett okänt universum, som många inte ens förstod existerade. Men den universella frågan om att hitta sin plats i livet är fortfarande en stor del av att vara ung idag. Det är just detta som gör serien så tidlös och gränsöverskridande", säger Philipp Kadelbach i ett pressmeddelande.

Den tyska originalfilmen från 1981 byggde på en självbiografisk bok av huvudpersonen Christiane F och blev närmast kultförklarad, mycket tack vare att David Bowie spelade sig själv i filmen och stod för delar av soundtracket. "Vi barn från Bahnhof Zoo" uppmärksammades och debatterades för sin realistiska skildring av droger och prostitution.

Serien har premiär på Viaplay våren 2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!