Lundgren och Haag vann "Alla mot alla"

Lotta Lundgren och Erik Haag tog hem segern i Kanal 5:s "Alla mot alla", mot Gry Forssell och Mikael Tornving som bjöd hårt motstånd i finalen. –Det känns skönt, man vill inte avslöja sig som en komplett idiot, säger Lotta Lundgren.

Lotta Lundgren och Erik Haag vann säsongens "Alla mot alla". Pressbild.

Lotta Lundgren och Erik Haag vann säsongens "Alla mot alla". Pressbild.

Foto: Kanal 5 och Dplay

Kultur och Nöje2020-04-23 23:05

Efter en hård kamp i den tudelade finalen vann Erik Haag och Lotta Lundgren med 63 poäng mot Gry Forssells och Mikael Tornvings 53.

– De var superbra, Gry och Micke, jätteskickliga. Det var ett hårt motstånd och de gav oss stryk i grundomgången, säger Lotta Lundgren.

"Vår enda förlust"

Gry Forssell tar inte nederlaget alltför hårt.

– De är otroligt värdiga vinnare. Hela "Alla mot alla"-resan har varit så kul, framför allt att få tillbringa så mycket tid tillsammans med Micke. Vi kompletterar varandra, han kan saker jag inte har en susning om. Det här var vår enda förlust under säsongen, sist när vi vann mot Erik och Lotta så gjorde vi det på en utslagsfråga, säger hon.

Stor besvikelse

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson drog i gång "Alla mot alla" 2019 och programmet är inne på sin tredje säsong. Det är första gången Lotta Lundgren har tackat ja till att medverka i en frågesport på tv, medan Erik Haag vann "På spåret" 2012. Men besvikelsen var stor hos paret när de insåg att vandringspokalen inte fick följa med hem.

– Erik sade direkt att "den där skulle vi kunna ha hönsmat i". Så vi var väldigt pepp på att den skulle stå där vid vårt hönshus, det var lite smolk i bägaren att vi inte fick ta med den, säger Lundgren.

TT: Kommer ni att ställa upp och försvara titeln om ni får frågan?

– Självklart måste vi försvara titeln. Det räknar vi med att behöva göra. Det kan ju gå hursomhelst det här programmet eftersom ingen människa kan allting. Jag har faktiskt anmält mig som frågeredaktör men de svarade av artighet att "Du kanske inte kan jobba med att göra frågorna eftersom du kanske ska tävla igen".

TT: Vad tror du det var som gjorde att just ni vann?

– Det vet jag inte, det är klart att man har lite hjälp av att man har koll på klassiska bildningsämnen. Men det hjälper inte ifall vi skulle få en massa frågor om Melodifestivalen. Vi har mer vanlig kunskap. Om man ser "Alla mot alla" som en sorts bildningskanon så känns det som att frågorna är hopsatta av en grupp galna barn. Det drar åt alla håll – på ett bra sätt.

Fakta: "Alla mot alla"

Frågesportsprogram i Kanal 5 och Dplay skapat av Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

Programmet hade premiär 2019 och innevarande säsong är den tredje i ordningen.

Tidigare vinnare är Ebbot Lundberg och Hanna Hellquist samt David Sundin och Suzanne Axell.

Hela säsongen finns att se på Dplay.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!