Ny tanke ska utveckla kulturen

Tisdagar på Valhall gör gemensam sak med biblioteken. Föreläsningar och Tisdagsbio kompletteras med utställningar, författarbesök, after work, berättarkvällar och barnteater – som bildar en enda stor kulturpalett.

Ingela Heldebro, Hampus Eriksson, Maria Johansson och Maria Tunek är förväntansfulla och inspirerade att lägga i en högre växel vad det gäller kulturarbetet i Hultsfreds kommun.

Ingela Heldebro, Hampus Eriksson, Maria Johansson och Maria Tunek är förväntansfulla och inspirerade att lägga i en högre växel vad det gäller kulturarbetet i Hultsfreds kommun.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-01-31 21:30

Hultsfreds kommun kultursatsar. Istället för att Tisdagar på Valhall och biblioteken gör det de är bra på, var och en på sina håll går man samman och jobbar gemensamt. Samlingsnamnet blir kulturarrangemang på Valhall & biblioteken. Där förstås både Hultsfred och Virserums bibliotek omfattas.

– När Tommy Svensson Pöder blev chef för kultur- och fritidsförvaltningen föddes tanken på att utveckla kulturen och att vi skulle börja jobba mer tillsammans, berättar bibliotekarie Maria Tunek.

Nu sitter de engagerade med ett fullspäckat vårprogram, som tar sin början på onsdag med den första nyheten i raden, after work. Mikael Thomasson, berättarpedagog på Sagobygden, gästar Hultsfreds bibliotek för att berätta skrönor om rockartister under rubriken "Jimi Hendrix pannband – och andra skrönor om rock".

Våren bjuder ytterligare åtta after work blandat med berättarkväll med Brita Freudenthal, författare från Målilla, som presenterar sin nya bok "Rekorderligt fruntimmer sökes" och familjelördagen den 9 mars visas barnföreställningen Kalas Alfons Åberg och den 28 mars ges barnteatern Färgerna.

Utställningen "#ingenlitenlort", som tecknar bilden av Astrid Lindgrens engagemang och de avtryck hon gjorde i politiken, ger sig ut på turné och stannar till på både Hultsfreds och Virserums bibliotek och författarna Samuel Karlsson, Karin Brunk Holmqvist och Anna Jansson finns alla med på programmet. Bland mycket annat.

– Programmet kommer kompletteras ytterligare, framför allt på barnsidan, med både sagostunder och sportlovskul, säger Hampus Eriksson.

– Till hösten hoppas vi dessutom att både Aspelands Musikförening och Hultsfreds Teaterförening vill lägga till sitt program. Genom att samköra allt får vi en så stor och bred spridning av kulturen det bara går, säger Maria Tunek. Det här känner vi kan bli riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!