Konstnärerna bjuder in

Nu pågår Hultsfredsrundan. Under åtta dagar finns möjlighet att stifta bekantskap med en mängd olika konstnärer i kommunen som öppnar upp sina ateljéer och verkstäder.

En nyhet från Bo Lundvall är att han börjat måla afrikanska motiv.

En nyhet från Bo Lundvall är att han börjat måla afrikanska motiv.

Foto: Bertil Andersson

Hultsfred2018-06-26 11:33

Förutom all konst så håller även Hultsfreds Hembygdsförening öppet vid sina lokaler vid Knektagården och visar miljöerna som skildrar, den unga familjens hem. En utställning med 50-tals nostalgi. Eric Lundbergs diverse- och speceriaffär som man återskapat med inredning och skyltmaterial samt Rune Frodes frisersalong som även den är med inredning från en svunnen epok. I alldeles närhet på andra sidan gatan har Bo Lundvall sin ateljé. Han är en av Sveriges främsta djur- och naturkonstnärer och som även ägnat mycket tid åt att illustrera böcker samt måla motiv som sedan blivit frimärken. Med viss försiktighet har han börjat måla tavlor med Afrikanska motiv,

­– Det är något som jag skulle vilja göra mera, men det är med lite osäkerhet hur det kommer mottas av betraktare och kunder.

I det gamla Missionshuset i Björksebo har Monica Sandell sin skulpturverkstad.

– Temat i mina skulpturer är ofta människor, relationer och förhållandet till varandra beträffande känslor och humör. I sin ateljé har Monica även givit plats åt konstnärerna Bergliot Kvarnare och Lars Isacsson att visa utav sina tavlor. Även de är bosatta i Björksebo och bägge två med digra meritlistor beträffande både separata och samlingsutställningar.

I Målilla bjuder Gert Schuld på ett trädgårdsgalleri där man hela tiden finner nya upptäckter. Med Gert som guide och vägledare blir rundvandringen en minnesvärd upplevelse. Han får genom konsten utlopp för sin frustration beträffande politik och myndigheter. Gert har nämligen en stark oro av hur vi människor lever och av den överkonsumtion och utarmningen som sker av vår jord.

Virserums Konsthall deltar också och där kan man på ett och samma ställe kan ta del av fyra olika utställningar. Bland annat den man valt att kalla "20-20 år och 20 konstnärer". Konsthallen har nu funnits i 20 år vilket uppmärksammas med att bland de konstnärer som ställt ut genom åren, har en från varje år getts möjlighet att återkomma till denna samlingsutställning. Man har även en utställning kring Virserums historia, "Såga ut och sy ihop". En utställning med och om Virserum där hundratals personer på något vis bidragit med var sin del. "Någonstans i Småland", där tre småländska konstnärer skildrar vardagen utanför storstaden. "Småland i trä, bild och bok", där man bjuds på slingrande vägar, hantverk och utflyktsmål.

Björksebo gamla Missionshus har blivit en skulpturverkstad
Björksebo gamla Missionshus har blivit en skulpturverkstad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!