De fick årets pris och stipendium

Keramik, musik, och loppis stod i centrum på kommunfullmäktiges julsamkväm. Traditionellt är det då kommunens kulturpris och miljöpris delas ut.

En hel rad politiker som varit aktiva i 20 års tid uppmärksammades vid kommunfullmäktiges julsamkväm.

En hel rad politiker som varit aktiva i 20 års tid uppmärksammades vid kommunfullmäktiges julsamkväm.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2018-12-18 17:30

Årets kulturpris går till konstnären och keramikern Gert Schuld i Målilla. Vid det här julkalaset fick han ta emot priset som delades ut av kommunalrådet Lars Rosander (C), kultur och fritidschef Tommy Svensson Pöder och kultursekreterare Ingela Heldebro.

Gert Schuld får stipendiet för sitt konstnärskap, men också för den trädgård han byggt upp."Med skulpturer i en mängd olika material tillsammans med trädgårdens utformning har Gert skapat en kreativ oas. En oas som inspirerar oss med sina konstnärliga intryck" skriver Ingela Heldebro i motiveringen.

Det var en glad, och minst sagt överraskad konstnär som fick ta emot priset. Han berättade att han blivit så överraskad av beskedet för någon vecka sedan att han tog fel och hällde kaffe i tevattnet.

Aspelands Musikförening får ta emot årets stipendium från Stiftelsen Hultsfreds Musikpaviljong. Britta Carlsson och Britt-Marie Schwab fick ta emot stipendiet för föreningens räkning.

Motiveringen lyder: "För sin aldrig sinande entusiasm och engagemang där de år efter år erbjuder kommuninvånarna ett konsertutbud av hög kvalité. Aspelands musikförening firar i år 25 år som musikförening och fortsätter att stärka intresset för konstmusik i kommunen".

Årets miljöpris går till Skeppet i Målilla, som med sina stora loppmarknader gynnar återbruk och på sätt jobbar för klimatet. Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Lennart Davidsson över lämnade priset till Bosse Bergman och Håkan Petersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!