Idol-Mollie skapar ny musik i Hulta

Mollie Minott har släppt ny singel och blivit landsbygdsbo. I Hulta, Edsbruk, finns allt för en skapande själ: Lugn, naturen och kreativa vänner.

Hulta i Edsbruk är Mollie Minotts nya hemvist. ”Jag gillar när det är lugnt och tyst. Vi spelar och skriver låtar tillsammans. ”, säger Mollie.

Hulta i Edsbruk är Mollie Minotts nya hemvist. ”Jag gillar när det är lugnt och tyst. Vi spelar och skriver låtar tillsammans. ”, säger Mollie.

Foto: Kristina Westring

Hulta2018-05-30 18:00

Mollie Minott, tidigare Lindén, är Oskarshamnstjejen som blev känd över en natt när hon tävlade och kom på andra plats i Idol 2014. Nu är hon aktuell med två singlar. Balladen "Powerless" släpptes tidigare i vår. Och för den senaste, "Ready for tomorrow", hölls stort releaseparty på rockklubben Debaser i Stockholm.

– Ja, det var i fredags. Det var mycket folk och jag var såklart nervös. Men det gick riktigt bra och jag körde trettio minuter med helt eget material.

Mollies musik ligger inom genren pop med soulinfluenser.

– Min röst passar bäst när det är lite mer svängigt. Jag experimenterar mig fram och vill ha ett poppigt och fräscht sound. På scen ska det vara stort och mäktigt. Jag vill kunna improvisera och skapa kontakt med publiken. Det kräver duktiga musiker som backar upp.

I sommar väntar spelningar runtom i Sverige och fortsatt arbete med att göra klart nästa singel.

– Det jag ser fram emot mest är Kalmar stadsfest i augusti. Jag ska öppna för Sabina Ddumba.

Mollie bor sedan en tid tillbaka i Hulta, Edsbruk, tillsammans med sin pojkvän Adam Dimpker, en av medlemmarna i duon The Dimpker Brothers.

– Det är lite av ett kreativt kollektiv. Vi är fyra som bor här just nu.

Det stora, blåa trähuset är omgivet av böljande fält och röda lador.

– Det är ett lyft att bo här och ett bra utgångsläge. Jag gillar när det är lugnt och tyst. Vi spelar och skriver låtar tillsammans. Så lyxigt. På sommaren flyttar vi ut studion till en av ladorna.

Det är nu fyra år sedan Mollie var med i Idol. Sången som hon tävlade med kom rakt ur hennes hjärta.

– Jag hade blivit dumpad och visste varken ut eller in. Jag sjöng om sorgen. I dag är jag glad över att jag kom tvåa. Jag har fått möjlighet att landa och utvecklas i min egen takt.

Året efter Idol var Mollie med i TV-programmen "Så ska det låta" och "Dobidoo".

– Och på sommaren var jag ute på turné med Diggiloo. Där fick jag lära mig otroligt mycket av de erfarna artisterna. Sedan fick jag en vana att stå på scenen med en stor publik.

– Men sedan, när jag sjungit många covers och började få omdömet "folkkär" bestämde jag mig för att dra mig tillbaka och satsa på min egen musik. Det var ungefär då Adam och jag träffades.

För att få fart på skrivandet kontaktade Mollie musikstuderande på Linnéuniversitetet. Ett samarbete inleddes och Mollie är nöjd med resultatet.

– De är duktiga på produktion och jag kunde åka därifrån med grunden till 14 låtar.

Mollie Minott
Mollie Minott
Mollie Moinott

Aktuell: Nya singeln "Ready for tomorrow".

Ålder: 22 år.

Skapandet: "Jag kan vakna mitt i natten av att jag får en idé till text- eller melodi. Då gäller det att snabbt skriva ner på mobilen".

Bor: Hulta, Edsbruk. Uppväxt i Oskarshamn.

Slog igenom: Idol 2014, kom på andra plats.

Har varit med i: TV-programmen "Så ska det låta", "Dobido". Sommarturnén Diggiloo 2016.

Gymnasiet: Estetiska programmet (gjorde Idol som sitt gymnasiearbete).

Upptäcktes av: Mormor. "Jag var tio år och mormor hörde när jag satt och övade på gitarr. Hon trodde det var en låt på radio.".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!