Love: Pitt fick mig sparkad från "Fight club"

Courtney Love hävdar att hon gick miste om rollen som Marla Singer i "Fight club" på grund av Brad Pitt. Efter att Love avvisat Pitts erbjudande om att spela hennes bortgångne make Kurt Cobain i ett Gus Van Sant-projekt fick hon sparken från filmen.

Courtney Love avslöjar hur det gick till när hon nobbade ett erbjudande från Brad Pitt. Arkivbild.

Courtney Love avslöjar hur det gick till när hon nobbade ett erbjudande från Brad Pitt. Arkivbild.

Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/TT

Film2022-12-31 14:09

I en intervju med podcasten "WTF with Marc Maron" berättade Courtney Love nyligen att regissören David Fincher anlitat henne för att spela mot Pitt och Edward Norton i kultfilmen, men att "pitchen" från Pitt fick henne att "explodera".

– Jag kunde inte låta Brad spela Kurt, vem fan tror han att han är? säger hon i podcasten som citeras av The Hollywood Reporter.

Efter avspisningen av Pitt fick hon sparken från "Fight club" och rollen som Marla gick i stället till Helena Bonham Carter. Norton, som Love vid den tiden hade en relation med, gav henne nyheten snyftandes, säger hon i podcasten.

En källa nära filmen säger dock till The Hollywood Reporter att Love endast provspelade för rollen och aldrig formellt erbjöds den.

– Du kan inte få sparken från ett jobb du aldrig haft. Det är allmänt känt att roller inte bestäms av andra skådespelare utan av regissören, säger källan.

I ett inlägg på Instagram på fredagen utvecklar Courtney Love sina interaktioner med Pitt och hävdar att det inte handlar om att hon 22 år senare fortfarande är bitter över att hon inte fick spela Marla, men att hon inte gillar "sättet Pitt gör affärer på eller utövar sin makt".

"I podcasten berättar jag om dagen då Brad och Gus Van Sant ringde mig och försökte utpressa mig om min roll för rättigheterna till en film om Kurt. Jag "tappade det" och vid 19-tiden fick jag sparken från "Fight club". Varje ord av det här är fakta och en hemlighet som jag bevarat", skriver hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om