Enligt arrangörerna har festivalen i Slottsskogen besökts av omkring 30 000 personer per dag. Det var dock bara på fredagen som endagsbiljetterna sålde slut.

Vi har haft omkring 30 000 tusen (besökare) per dag, med en liten peak på fredagen som var uppe och sniffade på publikrekord nästan 35 000, säger Joakim Skoglund.

Svårt att växa

Han är extra nöjd över årets festivalområde och inramning, samt att alla olika områden och scener fungerade och var välbesökta. Way Out West, som i år arrangerades för 13:e året i rad, kan inte bli så mycket större på grund av Slottsskogens begränsade yta.

Vi kan inte växa så himla mycket mer än så här. För oss handlar det väldigt mycket om hur vi utvecklar och effektiviserar området och utnyttjar alla små skrymslen som finns för att skapa bättre flöden hos publiken, så att det inte blir proppar, säger Joakim Skoglund.

De stora dragplåstren i år var artister som The Cure, Solange, Silvana Imam, Veronica Maggio, Seinabo Sey och Stormzy.

Rent musikaliskt så tycker jag att det var ett definierande år för Way Out West. Vi visar med artisterna som ställde sig på scenen att vi presenterar dels en bredd men framförallt en spets som är unik för oss, säger Joakim Skoglund och fortsätter:
Solange visar verkligen att hon är en av samtidens största konstnärer. Det var en historisk spelning för Way Out West.

Ovanligt lugnt

Årets festival blev ovanligt lugn, det uppger både Joakim Skoglund och Göteborgspolisen. Under helgen rapporterades omkring 15 omhändertaganden för fylleri, ett sexuellt ofredande och runt 40 narkotikabrott.

Att just narkotikabrotten sticker ut beror troligen på att polisen i år gjorde en riktad insats mot just narkotika på Way Out West.