"Ducktales" skapare har avslöjat att flera Disney-favoriter från 90-talet kommer att dyka upp under kommande avsnitten av tv-serien, vilket offentliggjordes på nöjesmäsan Comic-Con i San Diego. Förutom "Räddningspatrullen" får tittarna stifta nygammal bekantskap med såväl Långben som figurer från "Luftens hjältar" och "Darkwing duck", skriver Entertainment Weekly.

"Ducktales" är en nyversion av 80-talsserien med samma namn – på svenska även känd som "Ankliv" och "Knatte, Fnatte och Tjatte på äventyr". För närvarande pågår säsong två, och en tredje säsong är planerad.

Den nya seriens kanske största tillskott är dock lika självklart som överraskande: Kajsa Anka kommer för första gången att synas i "Ducktales". Hon fick inte plats i originalversionen av serien.

Artikelbild

| Lin-Manuel Miranda gör den engelska rösten till Fenton Spadrig och hans alias Gizmokvack.

"Räddningspatrullen", "Luftens hjältar" och "Darkwing duck" blev – inte minst med hjälp av sina smittande vinjettmelodier – stora serier under 90-talet när de syntes i amerikanska "Disney afternoon". I Sverige hette motsvarigheten "Disneydags" och "Disneyklubben".

De återkommande figurerna får inga egna program, utan kommer av allt att döma att integreras i "Ducktales".