På Twitter jämförs skulpturen med mördardockan Chucky – eller en android – och Musée Grevin i sin tur erkänner att skulpturen inte är särskilt smickrande.

Ett spänt och plågat ansikte, en fryst staty som inte "lever". Det här är inte vackert, något fungerar inte, säger museichefen Yves Delhommeau och tillägger:
Emmanuel Macron-statyn har inte blivit godkänd än, jag vill inte har en figur som blivit så pass hårt kritiserad.

Som bäst funderar museet på att ställa in avtäckningen den 24 maj och börja om från början med porträttet av Macron. Eller att försöka rädda verket med några justeringar i sista minuten.

Enligt museichefen beror missödet på att presidentens huvud aldrig skannades av inför det konstnärliga arbetet. I stället har konstnärer arbetat utifrån fotografier.

Skulpturen av den 40-årige presidenten är tänkt att bli en del av museets skulptursamling med världsledare. Bland annat finns här ett verk föreställande USA:s president Donald Trump som gjordes på knappt två månader – en enklare utmaning enligt Yves Delhommeau:

Vi lyckades med Donald Trump. Det finns ingen orsak att vi inte skulle göra samma sak med Emmanuel Macron, fastän mer distinkta ansikten, äldre och överdrivna, oftast är lättare att göra.

Musée Grevin har årligen drygt 800 000 besökare.