Att de lokala kulturaktörerna har svårt att utnyttja lokalerna i Konsert & Kongress är ingen nyhet för Kultur- och fritidsnämndens ordförande.

– Har de svårt att komma in beror det på att det är fullt. Det är naturligtvis sorgligt för de som vill komma in där men samtidigt är det bra för Linköpingsborna för det betyder ju att vi har ett bra utbud, säger Gustaf Appelberg (L) som samtidigt ser det som ett tecken på att Linköping håller på att växa ur sin nuvarande kostym.

Hur ser du på att en fullsatt Crusellhall knappt täcker hyreskostnaderna?

– Det låter mycket olyckligt. Då är det väl så att man måste hitta ett annat sätt att för dem att framträda. Det verkar orimligt att det ska vara på det sättet. Det kan vara en annan lokal eller om det finns andra möjligheter att hyra Crusellhallen genom att kanske bemanna tilläggstjänsterna på annat sätt.

– Ett av de prioriterade målen för Kultur- och fritidsnämnden är att förbättra förutsättningarna för det lokala kulturlivet. I vårt förslag som ligger nu finns mer pengar i den potten. Där kan ju jag tycka att det vore konstigt om Visit Linköping inte gick åt samma håll, säger Gustaf Appelberg.