Pjäsen handlar om Sally, en roll som delas av Emelie Johansson och Annie Hansson, och om Sally som spelas av Olivia Moberg. Sally heter en tjej som älskar att spela Sims. Hon är inte den mest populära i klassen, och blir ännu mindre populär när det kommer en ny tjej till klassen, som också heter Sally, nya Sally. Hon startar en simklubb där målet är att vinna en tävling. För gamla Sally är det ett stort problem, hon kan nämligen inte simma.

Sally, gamla Sally alltså, hamnar utanför när alla kompisarna hellre vill vara med nya Sally. Även hemma har gamla Sally det jobbigt eftersom hon just fått ett nytt syskon och föräldrarna bara bråkar. Så i stället ägnar hon sig åt att spela Sims, där hon bygger en ny, lyckligare familj, och där hon har sin kompis Roxy.

– Vår pjäs bygger på en pjäs av Isa Schöier, men hon har varit jättegenerös och låtit oss forma den som det passar oss, säger Bisse J Johansson, som är ansvarig lärare på kulturskolan.

Artikelbild

| När mamma och pappa bråkar och sladdbarnet surar, spelar Sally Sims.

Att få ihop pjäsen tycker hela gruppen har varit roligt. Dessutom hände något väldigt annorlunda när de skulle önska vilken roll de ville spela.

– Alla valde olika roller, säger Ida Kjällgren, som spelar två, sladdbarnet och Sallys kompis Bianca.

– Det har nog aldrig hänt förut, säger Bisse.

Trots det allvarliga temat finns det en hel del humor i pjäsen och den tar också en oväntad vändning mot slutet, när Sallys mamma blivit lite för uppslukad av spelet Sims...

Artikelbild

| Annie Hansson som Sally och Paulina Dobek som Roxy. Roxy är vännen som Sally skapat i spelet och kanske även den hon själv skulle vilja vara.

Pjäsen spelas 28-31 mars. Torsdag-fredag för skolor och föreställningar för allmänheten lördag och söndag.