Karaktären Maeve, spelad av Thandie Newton, tycks ha hamnat i en nöjespark inspirerad av andra världskriget, där hakkors täcker husfasader och soldater patrullerar gator och torg. Huvudpersonen Dolores (Evan Rachel Wood) befinner sig i stället i en futuristisk version av Los Angeles.

Handlingen i "Westworld" kretsar runt det fiktiva nöjesområdet med samma namn, där förmögna kunder betalar dyrt för att roa sig med robotar, "värdar", som ser ut och reagerar precis som människor. Men "värdarna" gör revolt när de upptäcker att de inte är riktiga människor.

De två första säsongerna har gjort sig kända för invecklade handlingar där utgången är svår att lista ut på förhand. Den tredje säsongen kommer, enligt producenten själv, vara något enklare att hänga med i.

Det blir lite mindre av en gissningslek och mer fokus på när värdarna möter sina skapare, säger Jonathan Nolan till Entertainment Weekly.

Det är sedan tidigare känt att skådespelarna Vincent Cassel ("Black swan"), Lena Waithe ("Ready player one") och Aaron Paul ("Breaking bad") ansluter till seriens tredje säsong, som börjar visas någon gång nästa år.