Den enda kvinnan är glaskonstnären Anna-Linda Gabriel, som numera räknar Emmaboda som sitt hem, med från början kommer från Norge, och har föräldrar med rötter i Filipinerna och Italien.

– Så jag har ett ganska brokigt ursprung, skrattar Anna-Linda.

Hon ställer ut glasföremål som föreställer stenformationer och stenportaler. Inspirationen kommer från en resa till Australien där hon träffade ett stensamlarpar.

Artikelbild

| Baris Bagci började som blyertstecknare, men har börjat experimentera med olja.

– Jag är intresserad av vårt gemensamma ursprung och naturen som en sådan källa, säger hon.

Utställningen anordnas av Tjustbygdens konstförening.

– Att ha en utställning med konstnärer som kommer från andra länder var något vi började diskutera i föreningen, säger Siv-Britt Sjöberg, vice ordförande.

De tog kontakt med kommunens föreningslots Johannes Löf för att få tips på konstnärer som kunde vara intresserade av att ställa ut.

Artikelbild

| Konst från fjärran land på Centrumgalleriet i Gamleby med konstnärerna Morteza Ahmadi, Randy Morales, Baris Bagci, Ahmad Shah och Anna-Linda Gabriel. Anna-Linda böjer sig ut för att inte skymma Ahmads teckning på väggen.

Två av konstnärerna har anknytning till Gamleby Randy Morales och Baris Bagci. Randy ställer ut för allra första gången, medan Baris redan är etablerad i trakten.

– Jag har mest jobbat med blyertsteckningar och varit lite av en realist, det skulle se så verkligt ut som möjligt, men nu har jag börjat experimentera med illusionsteckningar och oljemålningar också, säger Baris.

Artikelbild

| Ahmad Shah är både möbelsnickare och tecknare. Det här skåpet är ett exempel på vad han har byggt.

Morteza Ahmadi ställde ut i galleriet i somras, och återvänder nu med nya målningar. Debut på utställningen gör också Ahmad Shah, som precis som Morteza har rötter i Afghanistan. Ahmad är både möbelsnickare och tecknare och ställer ut båda delar.

– Jag vill visa folk vad jag kan, säger han.