Gomaa är en lycklig stipendiat:

– Det känns helt fantastiskt!

Hon har tydliga planer där stipendiepengarna kommer till användning:

– Jag studerar just nu på Musikhögskolan i Malmö och är nu till våren klar med min kandidatexamen. Jag ska studera på en masterutbildning och har planer på att studera utomlands. Så jag sparar pengar för att ha råd att plugga i Tyskland, det är planen.

Juryn som utser stipendiaten skriver i sin motivering bland annat att just Jasmin Goomas "ambition och fortsatta utveckling med studier utomlands" är något som de anser vara "väl värt att stödja".

Just nu är det alltså Musikhögskolan som gäller för Gooma.

– Jag går inriktningen "symfoniorkester instrument" så jag studerar till symfoniorkestermusiker. Jag får ha lektioner i valthorn och jag spelar i orkester och brasskvintett. Så jag spelar hela dagarna!

Vad har då Motala betytt för henne?

– Det har betytt allt, verkligen! Jag minns min första lektion med Andreas Rosén som jobbade på Kulturskolan då. Han kom till Skolgårda där jag pluggade och fick mig att börja spela valthorn. Sedan har jag under hela min uppväxt varit superengagerad i orkestrar och ensembler. Kulturskolan var på riktigt mitt andra hem under hela uppväxten, jag var där nästan varje dag.

Bildningsnämnden har också utsett två musikstipendiater för 2019. Dessa är trumslagaren Ludvig Alveteg och elgitarristen Gabriel Gutendorff.