Eva Norström från Västervik har haft akvarell som sitt främsta uttrycksmedel de senaste fem åren. Det började med blomstermotiv, vilket fortfarande är en stor del, men havet och vågorna tar mer och mer tid i anspråk.

– Jag utvecklar hela tiden mitt målande av hav. Det är så himla kul helt enkelt.

Hon berättar att utmaningen ligger i att få till det där perfekta stänket och ta till vara på vitheten i akvarellpappret.

Artikelbild

| "Mitt tips till andra som vill måla hav är att studera verkligheten noga." säger akvarellist Eva Norström.

– Mitt tips till andra som vill måla vatten är att studera verkligheten noga. Titta ordentligt på vågorna och hur de beter sig. Själv målar jag bara motiv från platser som jag själv har besökt. Det ska finnas en närvaro.

I våras blev en av Eva Norströms akvareller uttagen i en internationell utställning. Verket "Almgrundet" fick hänga tillsammans med runt 800 andra verk på en utställning i Italien.

– Det var helt overkligt eftersom det var konstnärer från hela världen i den jurybedömda "Fabriano in Watercolour 2018". Jag är jättestolt över att bli uttagen.

Var: Wimmerströmska Galleriet i Västervik.

Artikelbild

| I våras blev en av målningarna uttagen till "Fabriano in Watercolour 2018" i Italien. Här bläddrar Anders Rundgren och Eva Norström i utställningskatalogen. På väggen hänger både målningen och diplomet.

När: Vernissage lördag 21 juli. Utställningen pågår till och med fredag 27 juli.