På måndageftermiddagen slog Tjustbygdens konstförenings centrumgalleri i Gamleby upp portarna för sin extrautställning. I en veckas tid kan besökarna titta på finsnickerielevernas möbler och föremål samt Västervikskonstnären Emilie Klockarås akvareller.

Västerviks gymnasiums finsnickerielever visar möbler och verktygslådor. En av eleverna, Ahmad Shah, finns på plats. Han läser tredje året och berättar att han alltid har haft en förkärlek för trä.

– Jag har alltid varit intresserad av träslag och jag tycker om trälukten, säger Ahmad Shah som har storslagna framtidsplaner.

– Mitt mål är att bli en bra affärsman och bli känd.

Elevarbetena på utställningen är inte namnade utan visar snarare vilken typ av arbeten eleverna utför under utbildningen. Förhoppningen är att fler ska söka.

– Det finns ett stort behov av fler duktiga medarbetare i branschen, säger läraren Michael Engström.

Längs väggarna står inramade akvareller och väntar på att sättas upp. Emilie Klockarås främsta inspirationskälla är naturen och hon älskar björkar. 

Artikelbild

| Björk är Emile Klockarås favoritträd.

– Jag har en ateljé i bostaden med en skogsdunge utanför så det känns som om jag är ute i naturen, säger Emilie Klockarås och berättar att hon nog alltid har målat och ritat.

De senaste åren har Emilie Klockarås, som tidigare målade i olja, valt akvarell.

Artikelbild

| Emile Klockarås ställer ut på Centrumgalleriet i Gamleby för andra gången, nu tillsammans med finsnickerielever från Västerviks gymnasium.

– Jag blev helt förälskad i tekniken, berättar hon.

Utställningen pågår till måndagen den 16 september.