Dokumentärfilmaren Nahid Persson ("Drottningen och jag", "Prostitution bakom slöjan") vill träffa en man att dela sitt liv med. Hon testar Tinder men konstaterar att det inte verkar vara något för henne. Precis innan hon ger upp så får hon kontakt med den charmige tennisspelaren Anders. Han känner Björn Borg, ser bra ut, är varm och kärleksfull och Nahid sveps med i ett härligt förälskelserus.

Men det är någonting som inte stämmer med Anders. På hans sociala medier dyker det upp kvinnor som verkar vara mer än vänner. Och varför postar han aldrig bilder på Nahid?

Som det avslöjas redan i filmens titel är Anders involverad med massor av kvinnor samtidigt. Han är inte en sol- och vårare men han är heller inte uppriktig. Det blir förstås pannkaka, men istället för att springa i väg med svansen mellan benen dyker Anders upp hos Nahid för att förklara sig.

Artikelbild

| Bra på tennis men dålig på relationer. Så beskrivs Anders Rosén i Nahid Perssons nya dokumentär. Pressbild.

Det finns absolut en sociala medier-dimension att lägga som ett samtida raster över hans beteende, men egentligen är anknytningsproblem, feghet och flyktbeteende inget nytt under solen.

Inte minst genom sin frivilliga medverkan i den här allt annat än smickrande filmen framstår Anders som lite av en narcissistisk dåre.

Nåja, exakt varför människor beter sig som de gör är mer en fråga för en terapeut än en filmrecensent att reda ut, speciellt när filmen inte ger något riktigt tillfredställande svar på den frågan, även om en skakig barndom antyds flera gånger.

Samtidigt går det verkligen också att ifrågasätta Nahids omdöme. Att filma en pågående, tveksam relation är problematiskt (och alldeles oemotståndligt spännande) förstås.

Detta är ingen estetisk spjutspets till film. Det är Nahid Persson själv som filmar det mesta, rakt upp och ner, ofta genom en uppställd kamera framför typ ett frukostbord. Det ser ut som en dokusåpa, men de mycket mänskliga reaktioner som registreras går djupare än så.

Och plötsligt händer något verkligt intressant. Anders gör slut med alla de andra 23 för att satsa på Nahid. Bredvid varandra på soffan, med varsin laptop fyller de i statusen "i ett förhållande" på Facebook.

Resten av filmen blir en röra av beroende, medberoende och sociala medier-kaos, som förmodligen talar direkt till den plats som finns inne i hjärtat hos alla som någon gång befunnit sig i en "it's complicated"-status.