När hon förhördes i domstolen i Boston på måndagen sade Felicity Huffman att hennes dotter haft läs- och skrivsvårigheter hela livet, skriver TMZ. Skådespelaren har, tillsammans med 23 andra utpekade föräldrar, erkänt brott i den uppmärksammade muthärvan i USA.

Huffman betalade motsvarande 140 000 kronor för att hennes barn skulle få bra resultat på sitt SAT-test, motsvarande ett slags högskoleprov. Pengarna tvättades via en välgörenhetsorganisation upprättad av William Singer, som beskrivs som hjärnan bakom bedrägerierna och som ansvarade för den lokal där Huffmans och de andra föräldrarnas barn skrev sina prov.

Även "Huset fullt"-skådespelaren Lori Loughlin är misstänkt i muthärvan. Loughlin och hennes make anklagas för att ha betalat motsvarande 4,6 miljoner kronor för att få in sina två döttrar på ett elituniversitet men Loughlin nekar till brott.

Åklagaren valde att inte åtala Felicity Huffman för pengatvätt, något som de planerar att göra när det gäller de föräldrar som inte erkänt brott. Dom i fallet kommer i september.