De utställande konstnärerna är medlemmar i Kinda Konstförening och alla jobbar de med olika material och tekniker. Foto, skulptur, akryl, väv och keramik är några av de konstformer som nu finns att beskåda i Café Columbias lokaler.

- Det finns så många olika sätt att uttrycka sig kreativt, säger Madeleine van Nigtevecht som är ordförande i föreningen.

Caféets lokaler ger utrymme för de lite mindre verken, fyrtio gånger fyrtio centimeter får de vara som mest till årets vårsalong.

Artikelbild

Olika verk finns att se, bland annat Phoebe Alm Härdelins "Flyga i plog i vårens tid". Foto: Erica Månsson

- Det är roligt och en utmaning, men det är en tacksam förening att ställa ut med, berättar van Nigtevecht. Hon fortsätter:

- Vi har många medlemmar som är väldigt aktiva, inte alla medlemmar är med för att skapa utan för att de gillar konst, men vi har alltid möjlighet att ställa ut. En utställning blir också lite som inspiration för medlemmarna att skapa mer.

Med och ställer ut i akryl är Birgitta Björkhammer, nytillträdd kassör för föreningen efter Kerstin Damm, och för Björkhammer är det gemenskapen som är en av föreningens starka sidor. Hon säger:

- Det är trevligt att umgås med likasinnade, vi har en gemenskap som fungerar bra. Det är roligt med folk som är från olika ställen och sen blandningen som blir med konsten.

Olika teman och uttryck innebär även olika stilar. Ingemar Härdelin närvarar med sin abstrakta konst som han även valt att inte sätta någon titel på. Han berättar under vernissagen:

- Jag vill att målningen ska tala för sig själv, därför har jag valt att inte ha några titlar, inga "bruksanvisningar". Jag vill inte styra betraktarens upplevelse.