– Det är tredje året som vi lyser upp Rimforsa, säger Kjell Holmström som tillsammans med Leif Ihreskog och Mona Damm är frontfigurer i intresseorganisationen Leva och Bo i Rimforsa.

– Vi räknar med att i år tänds närmare tre kilometer ljusslingor i samhället och totalt är de 22 föreningar, handlare, organisationer med flera som är med, säger Kjell Holmström.

– Vi inom Leva och Bo ser gärna att man är med och lyser upp Rimforsa. Syftet är att folk på orten ska uppleva att det är trivsamt när samhället lyser upp under några vintermånader, säger Leif Ihreskog.

Artikelbild

| Silon har även fått ljus på toppen i år

Leva och Bo jobbar för att få ett attraktivare Rimforsa och frågorna på agendan är bland annat att vackrare torg och trafiksituationen i samhället.

Den 18 maj är det dags för den andra Aktivitetsmässan.

– Den vi hade i maj i år blev väldigt lyckad och besöktes av runt 500 personer, säger Leif Ihreskog.

Den 18 maj nästa år är det dags igen och platsen blir den samma. I och runt Åsundahallen. Om ett par veckor träffas arbetsgruppen för mässan för ett första planeringsmöte. I gruppen ingår Viktor Karlsson från Missionskyrkan, Karin Gustafsson från Friluftsfrämjandet, Johan Henriksson från Titans och Leif Ihreskog och Joakim Törnberg och projektledare Matilda Norling.