I helgen stals fyra motorcyklar av enduromodeller från en ladugård i trakterna utanför Horn. Ägare av de stulna motorcyklarna är Egon Karlsson och han är mycket bedrövad över händelsen.

– Det känns inte alls roligt. Min känsla är att tjuvarna visste precis vad som fanns där inne och vad de var ute efter, säger han.

Stölden upptäcktes när Egon Karlssons son Arvid Karlsson skulle gå in i byggnaden och såg att dörren stod öppen. När han gick in såg han att fyra motorcyklar var borta och då kontaktade de polisen. Det sammanlagda värdet uppgick till cirka 270 000 kronor.

Artikelbild

| Arvid Karlsson under en tävling.

 

Två av motorcyklarna använde Arvid Karlsson för att tävla med. Han har tävlat i enduro sedan han var elva år och i år var året då han skulle ta klivet upp och börja tävla på en högre nivå. Den ena var aldrig använd och av en speciell modell som inte går att få tag på längre, på grund av miljökrav.

– Tidigare har jag varit med på ungdoms-SM och i maj hade jag planerat att delta i riktiga SM:s juniorklass, men nu vet jag inte hur det blir med det. Det känns för jävligt att man inte kan få ha sina saker i fred, säger Arvid Karlsson.

 

Artikelbild

| Två av de fyra stulna motorcyklarna använde Arvid Karlsson för att tävla i enduro.

Polisen har valt att inte gå vidare med någon förundersökning i stöldärendet. Detta för att det saknas tillräckligt med spaningsunderlag för att kunna leda en utredning framåt. 

– Dyker det upp några nya uppgifter så öppnar vi naturligtvis upp förundersökningen men i nuläget finns det ingenting att gå på, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

 

Arvid Karlsson säger att han visste i stort sett från början att motorcyklarna inte kommer att komma tillbaka. Egon Karlsson har inga synpunkter angående att förundersökningen läggs ner.

– Finns det ingenting att gå på så är det ju så. Det är inte mycket att göra åt. Jag tycker att polisen har varit väldigt tillmötesgående i hela ärendet, säger han.

Just nu letar Arvid Karlsson för fullt med att hitta någon annan enduromotorcykel för att kunna fortsätta sin satsning mot tävlingarna. I november har han även planerat att delta i Novemberkåsan som är Sveriges största endurotävling. Tills dess har han större förhoppningar om att kunna delta, men Svenska mästerskapen i maj tror han blir svårt.

– Det här är något som betyder väldigt mycket för mig och jag har många kompisar som också kör. Så det är en stor del av mitt liv, säger Arvid Karlsson.