För fjärde året i rad arrangerade SPF Ydre en vårfest med mat och musik på Rydsnäs loge. I år var det stora dragplåstret Titti Sjöblom och hennes make Ehrling Eliasson. Logen fylldes med närmare 300 SPF-medlemmar från hela Östergötland och även från Ingatorp och Tranås.

– En fantastisk plats att få sjunga och spela mammas melodier på, säger Titti Sjöblom.

Titti och Ehrling har hängt ihop i 25 år och är heltidsmusiker.

Artikelbild

| Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson fyllde Rydnäs loge

– Vi turnerar i princip året om. Det är både på stora och små scener som vi uppträder. Allt från Berwaldhallen i Stockholm till äldreboenden runt om i landet, säger Titti Sjöblom.

Paret samarbetar med bland annat körer, storband, stråkorkestrar. Rydsnäs stod Ehrling med gitarr för musiken och Titti för sången.

– Vi sjunger många av mammas mest populära sånger och berättar om hennes liv. Hennes karriär bärjade 1940-talet och sträckte sig fram in på 2000-talet. Mamma uppträdde med de riktigt stora som Duke Ellington, Charlie Norman, Povel Ramel för att nämna några. När mamma var i USA jämfördes hon med Elvis Presley i popularitet , säger Titti Sjöblom.

The Beatles blev Alice Babs stora idoler.

Artikelbild

| SPF-ordförande Jan-Anders Berquist var nöjd med vårfesten

– Ja, och 1964 spelade hon en skiva med bland annat gruppens stora hit "Yesterday" och det är nog den bästa jag har hört mamma sjunga, säger Titti Sjöblom.

I nio år har Jan-Anders Bergquist varit SPF-ordförande i Ydre:

Artikelbild

| Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson turnerar året om

– Jag är mycket nöjd med dagen. Allt har fungerat perfekt. Om ett år kör vi igen.