Nyligen var det julmarknad med mängder av alster som såldes och som i sin tur ger pengar tillbaka till material.

– När vi har vår julmarknad visar vi även upp vad vi gör och pratar om verksamheten. Vi har ett 60-tal deltagare som kommer hit och väver, stickar, målar och mycket annat. En stor del hos oss är också den sociala samvaron och vi ser gärna att fler kommer till oss, säger Lise-Lott Nordh som är terapibiträde på Solrosen.

Solrosen på Kindagård är inte bara terapiarbeten, nej här är det även en träffpunkt för seniorer och anhöriga. Väntjänsten står bakom en hel dela aktiviteter. Det är bland annat på måndagar när man stickar, syr och pratar om allehanda ting. Ett par timmar på onsdagsförmiddagarna håller Väntjänsten kafferep på Linden och på samma avdelning är det högläsning på lördagar. Fredagsmys med spel är ytterligare en aktivitet som Väntjänsten håller i. Träffpunkt Solrosen har även bland annat friskvårdsgrupp, gymnastik och bingo.

Artikelbild

| n del av det som gick att köpa på julmarknaden

Nyligen hade Solrosen julmarknad och då såldes mycket av det man gjort under hösten. Bland annat vävda mattor, dukar och mycket annat. 87-årige Maj Arvidsson bor på Kindagård sedan drygt tio år tillbaka och hennes största intresse är vävning.

– Jag har vävt sedan 1960-talet och det är underbart att få sitta i en vävstol och se hur färgerna växer fram, säger Maj Arvidsson.

Det är inte bara på julmarknaden som terapins allhanda ting säljs.

– Vi säljer även under andra dagar här på terapin och så står vi på Levande torg i Kisa varje sommar, säger Lise-Lott Nordh.