– Alla från Stjärneboskolan och norrut är utan vatten. Tyvärr är många industrier berörda och det gör det extra besvärligt. Vi försöker att åka ut med vatten till de som verkligen behöver det, berättar Jimmy Karlsson, verksamhetschef på kommunens gatuenhet.

På måndagsmorgonen var arbetet för att lokalisera och åtgärda läckan i full gång och dessutom hade allmänheten möjlighet att hämta vatten vid brandposten i korsningen Danbomsväg/Tallgatan.

– Många av industrierna startar upp idag, efter jul- och nyårsledigheten, så läckan kom olyckligt. Vi bedömer att läckan trots allt är relativt lättlagad, bara vi kommer ner till den, så vi hoppas att det ska vara löst någon gång under eftermiddagen, berättar arbetsingenjör Roger Erlandsson.

Artikelbild

| På måndagsmorgonen var arbetet med att identifiera och åtgärda vattenläckan i full gång.

Det var SOS som fick ett larm, strax innan klockan 22.00 på söndagskvällen, om en befarad vattenläcka. Driftledare Simon Karlsson var den som under söndagskvällen gav sig ut för att stoppa vattenflödet.

– När jag kom hit forsade det upp vatten, bland annat ur telebrunnen här, så det rann ganska bra med vatten norrut längs riksvägen. Det är inte så vanligt att vi har så här stora läckor, men förhoppningsvis kan vi fixa det under dagen, det är lite mycket kablar i vägen, men det ska nog gå ändå.

LÄS MER: Strax efter lunch var läckan lagad.