– Utan den sparade snön hade vi eventuellt kunnat öppna en nedfart lagom till jullovet, men nu har vi öppnat fyra, så man kan säga att det har varit ett väldigt lyckat projekt, säger platsansvarige Jonathan Bexell som har varit skidanläggningen trogen sedan 2010.

Förutom snöprojektet är det mycket som är nytt inför den rådande säsongen. Branäsgruppen är nya ägare, ett barnområde har byggts och skiduthyrningen är ombyggd med ett nytt självutplockningssystem. Utöver detta har även utemiljön fått en rejäl uppfräschning.

– Allt känns bara positivt, det känns som att vi har tagit nästa steg i utvecklingen redan nu. Vi vet att vintrarna inte blir kallare så vi måste fortsätta att utveckla våra snösystem, det är grundstommen i hela vår verksamhet, och kanske kan vi spara ännu mer snö i framtiden, berättar Bexell.

Artikelbild

| Familjen Dighed, med bland andra Axel, Johan, Christina och Anna, är nöjd med hur skidanläggningen utvecklats genom åren.

Sedan juldagen håller Kisaanläggningen öppet varje dag, något de planerar att fortsätta med till slutet av mars. När vår tidning var på besök, mitt under jullovet, var det omkring 300 skid- och snowboardåkare som spenderade dagen vid Tolvmannabacken, däribland Kisabon Kenny Wissmar tillsammans med dottern Evy och sonen Salvar.

– För Salvar, som bara är fem år, är det här nya barnområdet väldigt bra, han har inte åkt så mycket innan och då är det lite enklare att börja här. Jag tror att det kommer att påverka oss mycket, vi kommer nog att komma hit oftare och det är verkligen få förunnat att kunna åka skidor på hemmaplan så här långt söderut i Sverige, säger Kenny Wissmar och platsansvarige Bexell fortsätter:

– Det är viktigt att man kan börja sin skidåkning enkelt så att man inte tycker det är svårt och blir skrämd. Tolvmannabacken har varit en ganska svår backe för nybörjare tidigare, så det här området är något vi saknat och velat skaffa under en lång tid, så det är ett jätteuppsving för oss.

I den alldeles nya grillkåtan tog familjen Dighed, från Stockholm, en välförtjänt paus i utförsåkningen. De besöker backen varje år och är nöjda med hur den har utvecklats.

Artikelbild

| Kenny Wissmar med sonen Salvar och dottern Evy tycker att det nya barnområdet minst sagt är positivt.

– Vi har ett sommarhus i Gullringen och jag är uppvuxen i Linköping, så jag har lärt mig att åka skidor i den här backen, och vi kommer hit flera gånger varje år. Nu är det verkligen en jättefin anläggning. För barnen, som håller på att lära sig att åka snowboard, är det lite enklare området väldigt tacksamt, säger mamma Christina.