Levande torg har varit ett återkommande inslag på fredagarna i Kisa i många år nu. Under samtliga fem fredagar i sommar pågår handel, musik och mycket människor i rörelse på Stora torget. Det är Kinda kommun som står bakom evenemanget och mycket är sig likt från tidigare år.

Det här var första tillfället för säsongen för levande torg i Kisa och då var dagen tillägnad kyrkorna. Konferencierer för dagen var Jan Gustafson och Emma Renhorn. På scen kunde besökarna se just nämnda Emma Renhorn spela musik tillsammans med Gustaf Lennman. Även Johan och Gunilla Sigvardsson från Vimmerby var på plats för att uppträda.

– Det är en fantastisk förmån att få vara med här bland folket och jag tycker att det har varit en härlig dag, säger Jan Gustafson som även är pastor inom Kisa frikyrkoförsamling.

Artikelbild

| Ramona Turesson håller i barnrutan på torgscenen.

Ett återkommande och uppskattat inslag på kyrkornas dag är barnrutan. Den har sett lite olika ut från år till år, men den här gången gick det ut på att låta två deltagare från publiken få spela memory.

– Någonting roligt för barnen brukar vi alltid vilja ha med och det här tyckte vi passade bra i år, säger Jan Gustafson.

Framöver fortsätter fredagarna med andra teman.

Den 19 juli kommer levande torg att förflyttas till Vråken för invigning av Amerikaveckan där det är 10-årsjubileum i år.

Artikelbild

| Det var många besökare och handlare som var samlade på torget i Kisa.

– Endast torgmarknaden kommer att vara kvar på torget, men arrangemanget flyttas och det tror jag blir jättebra, säger Ann-Louise Södersten, turismansvarig inom Kinda kommun.