Under en heldag täcks gator och torg i Rimforsa av marknadsstånd, tivoli och förväntansfulla människor som är på jakt efter fynd. Precis som vanligt är det Rimforsa IF som står bakom marknaden. Tomas Eskilsson är den som ansvarar för det mesta inom Rimforsa Marken, bland annat att boka knallar.

– Det blir omkring 100 olika försäljare och de allra flesta har varit här tidigare. Nu hoppas jag bara att vädret blir bra också så tror jag att det kommer att bli mycket folk på Rimforsas gator, säger Tomas Eskilsson.

Rimforsa IF arrangerar bland annat en auktion som brukar vara en av marknadens mest populära delar. Dessutom håller Rimforsa brandstation öppen för den som är intresserad av att kolla på räddningstjänstens utryckningsfordon. Förutsatt att de inte behöver åka iväg på någon utryckning så kan allmänheten komma dit och få information om bland annat brandsäkerhet.

Artikelbild

| Det går även att hitta mycket bland alla marknadsstånd.

I år uteblir den scen som brukar stå på torget under Rimforsa marken. Anledningen till det är bland annat för att det har varit svårt att få personer att uppträda på scenen, enligt Tomas Eskilsson. Även Promenadfestivalen, som har hållits de senaste åren i samband med marknaden, uteblir. Men Eskilsson är ändå hoppfull om att det skulle kunna komma åter på programmet på någon kommande marknad.

Utöver marknadsstånd kommer det även att finnas andra aktiviteter för barn, såsom tivoli-karusell och godisregn.