– Det är svårt att sätta ord på hur mycket det här betyder, men det känns helt enormt. Det blir en nystart och ett uppsving för både oss och våra kunder och vi är så taggade på att komma igång, säger kompanjonerna bakom företagen U-Beauty och Stellas Green Beauty.

Vägen till lokalen på Gamlebyleden har varit allt annat än spikrak. För tio år sedan var Ulrica Arvidsson med om två trafikolyckor som gjorde att planerna på ett eget företag fick läggas på is. Med tiden kunde hon trots allt rehabilitera sig, sakta men säkert, och för två år sedan påbörjade hon sin utbildning, och ett samarbete med frisören Stella Dubec. Idag kan hon, förutom stylist, också titulera sig ekologisk hud- och spaterapeut.

– När jag kände att jag var redo började jag lätt, sedan har jag, när jag känt att det fungerat och kroppen hängt med, fortsatt att bygga på min utbildning. För ett år kom jag till en punkt där jag hade vuxit ur lokalerna, det var då jag började snegla på andra lösningar, berättar Ulrica och Stella fortsätter:

Artikelbild

| Stella Dubec har varit verksam frisör i Horn de senaste fyra och ett halvt åren och ser den nya lokalen som ett uppsving för kunderna.

– Även jag kände att lokalen började bli lite trång, men samtidigt tyckte vi att det var kul att ha konceptet tillsammans. Vi behövde något nytt och fräscht helt enkelt, och den här lokalen passade oss perfekt.

När Hornföretagaren Jimmy Eriksson sålde sin rörfirma blev lokalen, där det tidigare bland annat varit färghandel och mataffär, ledig. Diskussioner inleddes och snabbt fick skönhetsduon klartecken om att hyra. Sedan dess har allt från golv och väggar till el och vatten bytts ut och lokalen har fått sig ett rejält lyft.

– Jimmy har varit så otroligt tillmötesgående och han har lagt ner så mycket tid för att tillgodose det som våra verksamheter är i behov av. Han har hela tiden varit mån om att vi ska trivas, och det har verkligen varit guld värt, säger Ulrica Arvidsson.

Den 21 december gick flyttlasset och på måndag kan Ulrica och Stella äntligen slå upp portarna till den nya lokalen, som förutom skönhetssalong också inhyser en butik med kläder och inredning.

Artikelbild

| Ulrica Arvidsson har haft en lång väg tillbaka efter två trafikolyckor, men idag kan hon titulera sig stylist, ekologisk hudterapeut och spaterapeut.

– Vid flera tillfällen har det nästan känts omöjligt och utan familj och vänner hade det nog aldrig gått. Dessutom har reaktionerna här i bygden varit så positiva, alla är glada för att vi vågar satsa, och trots att vi är trötta efter många sena kvällar med hårt arbete ser vi verkligen fram emot att släppa in kunderna och se deras reaktioner, avslutar Ulrica och Stella.