I går fick Rimforsaborna lära sig mer om brandsäkerhet.

– Vi har sedan i måndags varit ute på en husbilsturné i länet och besökt tio orter. På förmiddagen var vi i Åtvidaberg och nu är vi här i Rimforsa. Vi besöker de orter i länet där vi inte har något kontor, säger Helena Hellstén, ansvarig för skadeförebyggande aktiviteter på Länsförsäkringar Östgöta.

Veckans aktivitet är en del av Sveriges största brandövning, som är ett initiativ från Länsförsäkringsbolag runt om i Sverige, där allmänheten bjuds in att planera, förbereda och genomföra en brandövning i sitt eget hem.

– Genom att förbereda sig på hur man ska agera vid en brand kan riskerna minskas och skadorna begränsas, säger Helena Hellstén.

I går gick det dock lite lugnare till. Länsförsäkringstjejerna Helena Hellstén, Pernilla Johansson, Sanna Ejderdahl och Ann-Sofie Wissmar stod på torget i Rimforsa och gav råd om vad man ska göra om det börjar brinna i sitt hem.

– Vi uppmanar alla att göra en brandkoll i sitt hem och för ändamålet delar vi ut ett långt skohorn med en pligg längs upp, för att räcka upp till brandvarnaren i taket och trycka på knappen för att kolla så att brandvarnaren fungerar, säger Helen Hellstén.

Alla Rimforsabor över 60 år hade fått en personlig inbjudan till torget i Rimforsa för att prata brandsäkerhet.

– Vi har fått ett väldigt bra gensvar på alla orter vi varit på under veckan och inte minst från Rimforsaborna som vi även bjuder på kaffe och glögg, säger Helena Hellstén.