För 43:e gången arrangerade Rydsnäs IF och Rydsnäs Bygdegård den lokala marknad i samhället. Marknaden i Rydsnäs har sin egen prägel av intressanta knallar, utställare, loppis samt diverse lotterier.

I början på marknadsområdet möttes besökarna av osta, växter med mera. På andra sidan samlades de flesta herrarna med ett motorintresse. Här fanns Veteranmotorklubben i Ydre representerade och på plats sålde medlemmarna lotter inför traktorlotteriet. Som förstapris väntade en helt fungerande och renoverad Ferguson "Grålle". Andrapriset bestod av en moped av märket Monark.

– De här lotterna säljer bra och vi har säkert lagt ner minst 200 timmars jobb på den där traktorn som snart får en ny ägare berättar en representant från Veteranklubben eller "Gubbdagiset" som det skämtsamt kallas lokalt.

Artikelbild

| Färgerna var inbjudande vid vissa marknadsstånd.

Vidare på marknaden fanns olika växter, hattar, tivoli för barnen, ostkakelotteri, halvapotten lotteri, kräftlotteri samt servering med dragspelsmusik.

På marknaden fanns även paret Ulf Solvin och Susanne Lööf från Ulricehamn.

– Vi åkte hemifrån vid fyra tiden i morse för att hinna hit och ställa upp allt inför marknaden. Det kanske inte är den bästa marknaden försäljningsmässigt, fast det är alltid kul att komma ut så här och träffa invånare från alla Sveriges hörn. Jag skapar smycken som vi sedan säljer. Från början var det slipade stenar, nu har det även blivit mer silverskedar och porslin som omarbetats till olika sorters smycken, berättar Ulf Solvin som även är en stor fantast av att samla meteoriter i Lappland. (Jakten på rymdens guld).